03 september 2019

Nooit Gedacht: 90 jaar ‘jong’

Weekend vol activiteiten bij jubilerende Geffense Voetbalvereniging Nooit Gedacht

GEFFEN –De opening van het schitterende nieuwe kunstgrasveld is maar één van de vele hoogtepunten die gaan plaatsvinden in het jubileumweekend van Nooit Gedacht op zaterdag 7 en zondag 8 september. Het organiseren van welk een activiteit dan ook, zit ze in het bloed. En ook nu weer, zoals bij bijna alle activiteiten, trekt Tiny Heijmans onvermoeibaar de spreekwoordelijke kar. “Vorig jaar, na de vakantie zijn we aan deze klus begonnen. Eerst met een klein groepje mensen om ons heen om het feitelijke idee een ‘gezicht’ te geven. Daarna groeit de groep met ieder zijn of haar specialiteit”, aldus Nooit Gedachter in hart en nieren, Tiny Heijmans.

Door Jan van Ravenstein

“Een sober feestje, was de opdracht. Sober in de zin van de financiën wel te verstaan. Maar, er zit nu eenmaal verschil in soberheid en uitbundigheid”, lacht Tiny. Bij zo’n mooi jubileum hoort natuurlijk een feestje, daar kom je niet onderuit. “Iedereen was van mening dat er iets moest gebeuren. Maar het geld is ook zo broodnodig voor de club als zodanig, dat snap ik ook wel”, zegt Tiny. Ze hebben het slim aangepakt. Tiny: “In het feest zitten meerdere jaaractiviteiten, het jaarfeest en sponsorfeest als voorbeeld, verpakt. Die kosten zouden er toch zijn daar maken we handig gebruik van”.
Het wordt een feestje voor jong en oud, sponsoren, vrijwilligers, vrienden, oud leden en de jeugdige leden. Samen met Ruud Vorstenbosch, Lisa van Erp, Bert Duijs, Hanneke Kieboom, Ruud van der Doelen en Charlotte van Delst is er een ‘top team’ tot stand gekomen.

Speciaal
“Ons doel was om een groep, liefst jonge, mensen bij elkaar te krijgen die wel affiniteit en zeker raakvlakken hadden met Nooit Gedacht. Ons idee bracht Lisa van Erp die we in vertrouwen hadden genomen al snel ‘hogere sferen’. In een mum van tijd had ze de juiste jonge mensen om haar heen. Lisa weet als geen ander wat er leeft bij Nooit Gedacht en wat er wordt verwacht. En zoals het met Lisa verging, zo liep het ook in feite moeiteloos met onze andere bestuursleden. ‘Moeder Charlotte’ had in een mum van tijd haar groepje ‘ouders van jeugdleden’ klaar voor de klus. Hanneke Kieboom verzorgt ‘zo maar even’ voor het gehele weekend de catering, mooi toch. Bert Duijs is samen met Adriaan van Zandvoort en Nico Gloudemans druk met de reünie en een prachtige tentoonstelling over de geschiedenis van Nooit Gedacht. Ruud van der Doelen doet de dienstenveiling op zaterdagavond. Daarnaast is er ook nog het beach volleybal toernooi en niet te vergeten de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld. De zondag staat geheel in het teken van jeugdactiviteiten. “Onze werkgroep. Allemaal actieve sportieve voetballeden die in het verleden nooit echt iets met activiteiten hebben gedaan voor de club. En nu, na een jaartje vergaderen en organiseren, heeft ieder zijn of haar eigen specialiteit. Dat hebben we dan toch alvast mooi bereikt en geeft ook nog eens hoop voor de toekomst”, zegt Tiny met een soort van trots in zijn stem.

Zaterdag
Zaterdag is toch wel het drukste dagje van het jubileumweekend. Beginnende met de reünie voor in het bijzonder de oudgedienden van Nooit gedacht. Een gezellig samenzijn waar onder het genot van een hapje en drankje herinneringen kunnen worden opgehaald. Ereleden, oud-bestuursleden, de maandagochtendploeg en in feite alle ouderen die ook maar enige affiniteit hebben met de club zijn van harte welkom. Rond de klok van 13.00 uur wordt officieel het nieuwe kunstgrasveld (daarover later meer) geopend. In het kader van de opening zijn er wedstrijdjes tussen voetballers uit de JO7 en JO8 en de walking soccer voetballers van Nooit Gedacht. Op de speciaal ingerichte trainingsvelden start dan ook het groots opgezette Beach Volleybal Toernooi met maar liefst 30 teams/250 deelnemers. In de grote feesttent barst in de avonduren het grote jubileumfeest los. Bijna de gehele werkgroep is daar onder aanvoering van Lisa van Erp, Sophie, Joeri en Fleur in de voorbereiding, ieder met hun eigen dingetje, druk mee bezig geweest. Tiny: “Het wordt een feest van ‘sponsor tot vrijwilliger’. In feite iedereen die Nooit Gedacht een warm hart toedraagt”. Tussen het feestgedruis door komen bovendien de meest mooie kavels, aangeprezen en geveild door Niels Verbruggen en Hans van Rosmalen, van de dienstenveiling voorbij. “Het dak zal er wel weer afgaan, gekeken naar het verleden met eenzelfde soort feesten”, lacht Tiny.

Opening
Het echt officiële tintje tijdens deze twee feestelijke dagen is toch wel de opening van het nieuwe kunstgrasveld. Enigszins ‘verstopt’ ligt het aan de achterzijde van het complex. Het geheel is een ‘plaatje’ met een bijzonder professionele uitstraling. Een zeer welkome aanvulling op het sportcomplex van de voetbalvereniging. De wethouder zal samen met het jongste lid van Nooit Gedacht, (Daan Eikenaar(5) en het oudste lid Theo Cremers (91), het veld met een bijzonder handeling voor geopend verklaren. Feestelijk en bovendien zeer welkom mag ook de ondertekening van het (weer) nieuwe sponsorcontract voor de komende twee jaren tussen Nooit Gedacht en hoofdsponsor Van Wanrooij Bouw en Ontwikkeling worden genoemd.

Zondag
De zondag is de dag voor de jongste leden van de club. Charlotte heeft samen met Patricia, Sigrid en Marielle alles uit de kast gehaald om de jeugd (jongste leden, tot en met voormalige B-junioren) een onvergetelijke dag te bezorgen. Met heel veel spelletjes gaan ze de strijd op een sportieve manier met elkaar aan. Ouders, broers, zusjes, vriendjes, opa’s en oma’s, iedereen is van harte welkom om te komen supporteren. “En ook dit feestje sluiten we af met een groot discofeest voor de deelnemers, vrijwilligers en supporters. Zondag zijn er alles bij elkaar toch wel weer zo’n 330 man/vrouw in touw. Het merendeel als deelnemer maar ook de vrijwilligers zijn ruimschoots aanwezig. Is dat niet mooi. Laat het jubileumweekend maar komen. We hebben er echt zin in”, zegt organisator pur sang, Tiny Heijmans.
Neem voor de aanvangstijden van de activiteiten en bijzonderheden een kijkje op: www.nooitgedachtgeffen.nl

foto: Mirjam Krijnen

Officieel programma tijdens de opening van het kunstgrasveld
13.00 uur ontvangst genodigden
13.15 uur welkom en ondertekening contract
13.20 uur toespraak wethouder en opening
13.30 uur start wedstrijdjes
14.00 uur einde officiële gedeelte

 

Foto's:


kIh