Open dag Landgoed Bleijendijk

VUGHT – Landgoed Bleijendijk in Vught houdt op zondag 22 september van 11.00 uur tot 16.00 uur een Open Dag waarbij er van alles te zien en te doen op het landgoed.

Je kunt met de huifkar door de statige lanen naar de verschillende activiteiten gereden worden. Op de Essche stroom gaan de vlotten te water en in de op hout gestookte oven van het bakhuisje worden biologische pizza’s gebakken! Bij Boerderij Bleijendijk kan in het kruidige hooi worden gespeeld, zijn er allerhande biologische hapjes te krijgen en is er een ludiek spel te spelen. De Oude Bleijendijker kaas zal officieel gepresenteerd worden en uiteraard is er een melkdiploma te behalen voor de kleintjes.
Er wordt uitleg gegeven bij de 24/7 boerderijwinkel en er kunnen uiteraard vragen gesteld worden aan de boer over de biologische melkveehouderij. Er worden verschillende rondleidingen over het landgoed te voet gegeven met verschillende thema’s; wildbeheer door de jager, natuurontwikkeling door de hovenier, landgoedgeschiedenis en – ontwikkeling door de landgoedmedewerker, een vertelwandeling door de verhalenverteller en de imker doet een ronde door de ogen van de bij. Er worden instapworkshops Mindfulness gehouden waar iedereen aan mee kan doen. En er wordt een overnachting in het authentieke 4 persoons huisje ’t Sluisje verloot.
Er kunnen uilenballen geplozen worden bij Stichting Natuureducatie Bleijendijk, die vanuit de sfeervolle boshut jaarrond schoolkinderen bewust maakt van wat er gaande is in de natuur om hen heen. Er kan popcorn gebakken worden en gewoon genoten van de prachtige natuur op het historische Landgoed Bleijendijk.
Entree is 2,- per volwassene, kinderen mogen gratis naar binnen. Honden niet toegestaan. Fietsen mag, maar let een beetje op elkaar. Met het toegangskaartje is een gratis kopje koffie of thee te verkrijgen op verschillende plekken op het landgoed. Kortom wederom een gezellige buiten dag voor iedereen die van de natuur houdt. Volledige programma met tijden en meer informatie: www.bleijendijk.nl – info@bleijendijk.nl.

Foto's:


0