Oprichting Stichting Taekwondo Rosmalen

ROSMALEN – In het kantoor van Wedemeijer en Dielissen Notarissen in Berlicum heeft op 6 september 2019 een bijzondere gebeurtenis plaatsgevonden. Aldaar ondertekende William Verstappen, Thijs Quispel en Rob Hoogeboom de statuten voor Stichting Taekwondo Rosmalen. Hierdoor is de oprichting van deze stichting een feit.

Deze heren beoefenen de taekwondo sport al vele jaren en willen voor hun plannen d.m.v. deze stichting een solidere basis creëren. Het hebben van een Kamer van Koophandel nummer helpt hierin mee. Men heeft een aantal doelstellingen voor ogen. Het promoten van de taekwondosport in Rosmalen en omgeving om degene die hier behoefte aan heeft meer zelfvertrouwen en respect te geven door het beoefenen van deze oude Koreaanse zelfverdediging sport. Waarbij respect voor elkaar en je zelf de drijfveer zijn. Dat wil men verwezenlijken door het organiseren van toernooien en het geven van trainingen en clinics op scholen en bij instellingen/ bedrijven. Het uitnodigen van de geïnteresseerden om mee te doen met een serie trainingen bij een van de samenwerkende verenigingen.
Zo voegt men direct het woord bij de daad. Op vrijdag 27 september 2019 werkt men mee aan clinics op de sportdag van BS de Sprong op het OJC-terrein in Rosmalen. Op zaterdag 9 november 2019 organiseert men het Taekwondo Toernooi District Zuid in sporthal de Schutskamp in ’s-Hertogenbosch. Uniek bij dit toernooi zijn ook de zogenoemde Tae Guks/Poomsae wedstrijden. Ook wel stijl wedstrijden genoemd. Vaak heeft een toernooi alleen het sparren als wedstrijdonderdeel.

Foto's:


0