Plekken van Plezier bij Heemkundekring Rosmalen

ROSMALEN – Zondag 15 september is er de Open Monumentendag 2019. Het thema van deze dag is Plekken van Plezier. Het gaat om monumentale plekken waar mensen naar toe gingen voor hun plezier. Het barst in ons Nederland van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd.

Heemkundekring Rosmalen heeft in haar Heemhuis in Perron-3 (Ingang B) een mooie expositie ingericht met als uitgangspunt Historische plekken van Plezier in Rusmolle. U bent op zondag 15 september a.s. tussen 11:00 uur en 17:00 uur van harte welkom om het prachtige fotomateriaal van de verschillende locaties te bekijken, waaronder de speeltuin van Verstappen, oude cafés, vroegere scholen met klassenfoto’s, de bekende zwemplekken, ons gemeenschapshuis De Kentering en Soos Satisfaction.

Naast de expositie van foto’s, kun je bladeren in enkele fotoboeken met leuke historische foto’s of de digitale fotopresentatie op het TV-scherm bekijken. Ook staan er de maquettes van de vroegere jongens- en meisjesschool opgesteld.Heemkundekring Rosmalen heeft bij de gelegenheid van het 10-jarige bestaan van Perron-3 vorige week zaterdag een tijdlijn expositie gemaakt van het spoortraject Den Bosch – Nijmegen in de periode 1859 tot 2009, ook dit foto- en infomateriaal is nogmaals te zien op zondag 15 september bij Heemkundekring Rosmalen. Ook zullen er enkele treinmodellen die op dit traject gereden hebben getoond worden zoals een stoom-, diesel en elektrische trein. Graag tot ziens in het Heemhuis, Perron-3 (ingang B) te Rosmalen.

Speeltuin Verstappen

Foto's:


0