Sportief judo-succes in de Hazelaar

ROSMALEN – Maanden aan voorbereiding gingen er aan vooraf maar met trots kan de rosmalense Judo Club terugkijken op een geweldig judotoernooi. Een toernooi waarbij de jonge judoka’s hun eerste wedstrijdervaringen kunnen opdoen.

Maar liefst 170 deelnemers meldden zich zondagochtend in sporthal de Hazelaar die inmiddels omgetoverd was tot een reusachtige judozaal met maar liefst zes wedstrijdmatten.
Ruim 500 wedstrijden werden er gedraaid en er waren afwisselend hele interessante demonstraties. Het wedstrijdteam van de Rosmalense Judo Club gaf een inkijkje in hun trainingswijze en twee judoka’s demonstreerden het gebruik van judoworpen als zelfverdediging bij bedreigingen op straat.
En als klap op de vuurpijl was er ook nog een interview en fotomoment met Nederlands Kampioen Lars Vissers die zijn eerste judostappen zette op de mat bij de Rosmalense Judo Club.
Een succesvol toernooi dankzij de vele deelnemers, verenigingen, scheidsrechters, vrijwilligers, de sponsoren maar ook dankzij de Hazelaar. Volgend jaar bestaat de Rosmalense Judo Club 55 jaar, ook dan zal zij weer de uitdaging aangaan om een judo-evenement op poten te zetten.
Interesse in judo? Kijk op de website www.rosmalensejudoclub.nl neem contact op via de e-mail of loop binnen tijdens de trainingen.
Impressie van het grote toernooi

Foto's:


0