Topprestaties bij Europees Kampioenschap Lifesaving

ROSMALEN – Van 17 september tot en met 1 oktober 2019 vindt het Europees Kampioenschap Lifesaving plaats in Riccione, Italië. Drie masters van Redding Brigade Rosmalen hebben als onderdeel van de master ploeg van de Goudse Reddingsbrigade aan het EK deelgenomen in de leeftijdscategorie 30+. Ze veroverden verschillende medailles.

Het was de beurt aan de Masters om op dinsdag te starten in het zwembad, Stadio del nuoto Riccione. Direct succes voor de Goudse ploeg, Europees Kampioen bij de heren 30+ op de 200 meter hinderniszwemmen en bij de dames 45+ werd een bronzen medaille behaald op hetzelfde onderdeel.
De wedstrijd ging verder met een aantal estafettes. Het damesteam met in de opstelling 2 Rosmalense zwemmers (Margo Dona en Arianne van Liempt) won brons op de 4×50 meter hinderniszwemmen, brons op de 4×50 meter medley.
Het herenteam met in de opstelling de Rosmalense zwemmer Michiel Dona bleef niet achter, dit won een zilveren medaille op de 4×50 meter medley (1e zwemmer zwemt 50 meter vrije slag, 2e zwemmer 50 meter vrije slag met vliezen, 3e zwemmer 50 meter vrije slag met torpedoboei, 4e zwemmer met vliezen sleept zwemmer 3 die aan de torpedoboei hangt de laatste 50 meter richting de finish).
Bij de individuele onderdelen bij de heren 30+ werd er nogmaals zilver en brons op respectievelijk de 50m popvervoeren en 100m lifesaver gewonnen (atleet zwemt 50 meter met torpedo, klikt pop vast in torpedo en zwemt 50 meter terug).
Op woensdagochtend vonden de laatste onderdelen in het zwembad plaats voor de Goudse Masters. Bij de heren 30+ pakte een Goudse zwemmer zilver op de 100 meter popduiken met vliezen en zowel het Dames- als Herenteam met wederom Rosmalense zwemmers in de opstelling won zilver op het estafette onderdeel 4×25 meter popvervoeren.
Vanaf donderdag speelde het spektakel zich af op het strand Spiaggia Zona 3 Riccione. Het mooie Italiaanse weer was behoorlijk omgeslagen, maar dat maakte voor de prestaties van de ploeg niets uit. Het damesteam won zilver op de Beach Relay (estafette waarbij de teamleden om beurten 70 meter sprinten in het losse zand). En Margo werd 3e op de 2 km Beachrun. Vanwege het slechte weer werden de onderdelen in zee voor de rest van de dag afgelast.
Vrijdag bestond uit een overvol strandprogramma, met zon, flinke golven en opnieuw fantastische resultaten. In zijn eigen leeftijdscategorie werd Michiel Europees Kampioen op de boardrace en won hij zilver tijdens de surfrace. Daar bleef het niet bij bij de heren 30+ werd een teamlid Europees Kampioen op de surfrace, 3e op de boardrace en ook 3e op de ocean man (deelnemers moeten hierbij achter elkaar een parcours zwemmen, boarden, (surf-)skiën en het laatste stuk rennen.)
Met koffers vol medailles keerden de trotse Masters afgelopen weekend terug naar Nederland.

Life-saver in actie

Foto's:


0