Werkgroep Ommetjes op Braderie Berlicum

BERLICUM – De Ommetjes werkgroep Berlicum – Middelrode is op zondag 15 september met een kraam te vinden op de braderie in Berlicum. Dan zijn de setjes met 15 Ommetjes in gedrukte versie beschikbaar voor de speciale braderieprijs van € 8,00 per set. Er is weer een prijsvraag over de Ommetjes gemaakt waaraan leuke prijzen verbonden zijn. Bovendien is er iets lekkers voor degenen die hieraan meedoen.

Speciaal aan deze Ommetjes is dat ze voorzien zijn van Belevingspunten die zijn aangeleverd door Bert Subelack van Natuurgroep Gestel en Theo Danen van Heemkundekring De Plaets. Zo zijn de Ommetjes niet alleen mooie wandelingen maar steekt de wandelaar ook nog informatie op over de omgeving. De Ommetjes hebben een lengte van 5 – 8 km en voeren ook langs niet verharde paden.
Wel is het van belang dat wandelaars zich houden aan de regel dat bij wandelingen door en langs weilanden en akkers honden aangelijnd moeten zijn wegens het gevaar van het overbrengen van neospora die wordt overgebracht via hondenpoep en kan leiden tot sterfte van de vrucht bij drachtige koeien. Verder is belangrijk dat wandelaars op de route blijven en niet dwars door weilanden en akkers gaan lopen en geen schade aanbrengen aan hekwerken en rustplaatsen.

De Werkgroep hoopt in de toekomst nog meer Ommetjes te ontwikkelen. Ze staat open voor reacties, aanvullingen en suggesties. Mocht het u niet lukken naar de kraam te komen, dan kunt u ook terecht bij de diverse startpunten en bij boekhandel Mieke Wijgergangs voor de normale prijs van € 9,00. De Ommetjes zijn ook te downloaden via de site www.wsv-gg.nl onder het kopje wandelroutes en dan Werkgroep Ommetjes Berlicum-Middelrode. Via de contactpagina op deze site kunt u de Werkgroep bereiken.
De Werkgroep bestaat uit Mel van Drunen, Huub van der Hagen, Maïta Koenraads en Paul Rutten. De braderie is tevens de laatste keer dat werkgroeplid en mede-initiatiefnemer Jan Pieter Vermeulen aanwezig zal zijn.

Foto's:


0