Winnaar Dungense Competitie

DEN DUNGEN – De winnaar van de Dungense Competitie is bekend. De wisselbeker werd door hoofdman Cor van Ewijk van het organiserende gilde Sint-Catharina uitgereikt aan de deelnemers van Boschpad (oftewel de Bosscheweg).

De buienradar werd geraadpleegd: hoe omzeil ik een bui? Want geweerschieten in de regen, dat lukt niet, de druppels in je vizier belemmeren het zicht. Gelukkig dreigde er maar een klein buitje, het mocht de pret niet drukken.

Vier avonden was het volle bak in het gildehuis, sommigen kwamen alleen voor de gezelligheid, want ze hadden een avond met een dubbele beurt. Geen volle bak bij het geweerschieten, maar menigeen zat er zeer dicht bij. Er zijn groepen die ieder jaar mee komen doen met de Dungense Competitie. Gezelligheid staat hoog in het vaandel en de gildebroeders bakken de laatste avond de nodige bitterballen. De laatste avond moet er afgekampt worden. Ieder die op een gelijke score uitkomt, mag nog een klein wedstrijdje doen om te bepalen in welke rangorde de prijs opgehaald mag worden. Want er is voor iedereen een prijs!
Naast de prijzen in natura werden weer drie medailles uitgereikt. De gouden medaille ging naar Anouk Schakenraad van Boschpad. Het zilver was voor Adrie Vorstenbosch van de Zandstraat. De bronzen medialle ging naar Jan Goossens van de Litserstraat.

In het jaar 2020 wordt opnieuw de Dungense Competitie gehouden. Noteer het in je agenda of plan het voor je vereniging in: woensdag en donderdag 26 en 27 augustus en woensdag en donderdag 2 en 3 september 2020. Ook als familie, vriendengroepje of ander clubje mag je meedoen.

Het erepodium van de Dungense Competitie

Foto's:


0