12 oktober 2019

Cursus Sterrenkunde voor Iedereen

VINKEL – Bij Sterrenwacht Halley in Vinkel wordt dit najaar de cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ gegeven. Die bestaat uit zes lessen op de dinsdagen 5, 12, 19 en 26 november en 3 en 10 december, telkens van 20.00 – 22.30 uur.

In de cursus Sterrenkunde voor Iedereen wordt onder meer aandacht besteed aan het waarnemen van de sterrenhemel, de planeten, de maan, meteoren, meteorieten, planetoïden en kometen, de zon en de sterren, melkwegen en het heelal. Voorts komt de geschiedenis van de sterrenkunde aan de orde. Ook de verschillende telescopen van de sterrenwacht passeren de revue; als het een avond niet bewolkt is, worden de kijkers op de sterrenhemel gericht. En er wordt gebruikgemaakt van het digitale planetarium.

Kosten en aanmelden

Niels Nelson en enkele andere Halleyleden verzorgen de cursus. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te kunnen doen; speciale kennis is niet vereist. De cursus kost € 60, voor Halleyleden € 55. Bij de prijs is inbegrepen een mooi beginnersboek over het waarnemen van de sterrenhemel, geschreven door onder meer de bekende Belgische weerman Frank Deboosere. Voor meer informatie en aanmelden: Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl.

Foto's:


0