Elke dinsdagavond op Lokaal 7: Rock’n’roll Greatest

Rock’n’roll Greatest is elke dinsdagavond op Lokaal 7 FM van 19.00 tot 21.00 uur met de programmamakers en presentatoren Pascal van der Lee & Geert Ruijs.
Een muziekprogramma dat je wekelijks terugbrengt naar de jaren ’50 en ’60 met rock’n’roll, country, instrumentals en indorock. Enkele vaste items in het programma zijn de Uitgaansagenda, het album van de maand, een indorock-blokje en de Sun-review.
De Sun –studio in Memphis Tennessee werd opgericht door Sam Philips. Artiesten als Johnny Cash, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley kwamen hier om hun platen op te nemen. In Rock’n’roll Greatest elke week aandacht voor dit beroemde platen label.
Ook de Indorock is een speciaal muziekgenre waar elke week twee nummers van worden gedraaid in het Indorockblokje.
Aan het einde van de jaren ’50 komen heel veel Indische Nederlanders vanuit Nederlands-Indië met de boot naar Holland. Zij maakten hun eigen composities van Amerikaanse rock’n’roll hits en verbouwden klassieke stukken tot instrumentale hoogstandjes. Bekende groepen uit die tijd waren The Tielman Brothers, The Hot Jumpers, maar ook The Blue Diamonds en Anneke Grönloh. Muziek die maar weinig te horen is op de Nederlandse radio, maar wél wekelijks bij Rock’n’roll Greatest, op jouw lokale radio: Lokaal 7 FM!
Rock’n’roll Greatest is elke dinsdagavond te horen tussen 19.00 en 21.00 uur, de herhaling is te beluisteren op woensdagochtend tussen 09.00 en 11.00 uur.

Enthousiaste medewerkers gezocht

Lokaal 7 is een bruisende vrijwilligersorganisatie. Dagelijks zijn veel mensen actief bezig met hun hobby. Er is een breed scala aan werkzaamheden dat verricht wordt. Specifieke kennis is vaak niet noodzakelijk. Een flinke dosis enthousiasme en betrokkenheid wel.
Voor diverse programma’s zijn we nog op zoek naar enthousiaste medewerkers!
Wil je een eigen programma maken of bij een bestaand programma mee presenteren en eventueel techniek te gaan leren? Neem contact op via radio@lokaal7.nl. Laat hierbij je naam en telefoonnummer achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Wie weet word jij onze nieuwe collega!

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM kabel 87.5 Mhz, digitaal via lokaal7.nl of lokaal 7 app. De programma’s zijn altijd terug te beluisteren via www.lokaal7.nl bij uitzending gemist.

Pascal en Geert

Foto's:


0