Goud van Oud: Een ijzersterke formule

Start van de vijfde jaargang op zondag 27 oktober bij ’t Haasje in Geffen.

GEFFEN –Het is een creatief en vooral slim idee. “Heel veel nostalgie komt er op zo’n avond voorbij. De muziek uit de jaren van ‘toen’ in combinatie met discotheek inclusief de vinyl singeltjes leeft op dit moment enorm. En natuurlijk mogen we in deze formule ‘good old DJ’, Ad Leeyen niet vergeten. Ad is er al vanaf het begin bij betrokken en is misschien wel het meest enthousiast van ons allemaal”, zegt Tonny van Zelst- Damen (60) uit Geffen.

Door: Jan van Ravenstein

Ad Leeyen
Hij kent van bijna van iedere bezoeker zijn of haar muziekkeuze. “De een houdt van de Beatles en de ander gaat weer voor Fleedwood Mac of juist weer van Corry Konings of The Moody Blues. Ik heb alles bij, en dan het merendeel op vinyl. Dat hoort op zo’n avond”, zegt Ad met zijn bekende brede smile. Ad Leeyen, hij draait al vanaf 1977 met heel veel plezier zijn plaatjes. “Het mooie is dat we toen aan het sjouwen waren met bakken vol met vinyl plaatjes. Toen kwam het cassettebandje, daarna de CD, MP3, Internet en You Tube. En nu weer… Vinyl”, zegt hij met een soort van trots in zijn stem.

Goud van Oud
Heerlijk fanatiek zijn ze, deze ‘jonge ouderen’ op de Goud van Oud avonden. Muziekliefhebbers die te oud zijn voor Boetje en zich nog te jong voelen voor Het Oude Klooster”, lacht Tonny. In principe vinden de avonden plaats in het café van Erny en Anja van café zaal ’t Haasje. “Voor de allereerste aflevering, de start van het nieuwe seizoen, hebben we de zaal vrij gehouden. We hebben de coverband “Mustang 66” geboekt. En, geloof me op mijn donkerbruine ogen, samen met Ad spelen ze het ‘dak eraf’ en is succes verzekerd”, aldus Erny. “Steeds de laatste zondag van de wintermaand hebben wij ons feestje, meestal in het café. Daar wijken we niet van af. Ook nog eens handig om te onthouden”, zegt Tonny.

Gratis
“Natuurlijk is de toegang gratis’, roepen ze alle drie bijna tegelijk. Iedereen is welkom, niks moet en alles mag. Kom alleen of met een hele groep, vier je feestje bij ons of ga gewoon, zoals de meeste gasten op deze avond, heerlijk uit je dak. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. In de decembermaand (22 december) ‘draaien’ ze in de tent op het plein tijdens het Winter Event en met carnaval (21 en 24februari) gaan ze met een extra editie los in de feesttent. In het café en zaal is de aanvang steeds 16.00 uur. “Een eindtijd, och we gaan gewoon door tot het ‘gaatje’, niet dan”, lacht Erny.

Voor het volledige programma en meer info zie de website ‘t Haasje: www.cafezaalhethaasje.nl
27-10 zaal live / 24-11 café / 22-12 winter event / 26-01 café / 16-02 café / 29-03 café / 19-4 afsluiting.

Foto's:


IIIIIIIIFf