Grote opkomst bij De Langste Eettafel

MIDDELRODE – In vier van de vijf gemeentelijke kernen is afgelopen zondag, 6 oktober, in de Week tegen de Eenzaamheid een Langste Eettafel gehouden. Het was een groot succes!

Zo kwamen in Middelrode maar liefst 70 mensen in de Moerkoal van een volledig gesponsorde lunch genieten. Er waren ouderen, maar ook gezinnen met kinderen. De gasten werden uitgenodigd om ook vooral eens een gesprek aan te knopen met iemand die ze nog niet kenden, al valt dat nog niet mee in een dorp als Middelrode! ‘Een prachtig initiatief,’ volgens een van de gasten.
Tal van sponsors maakten het evenement mogelijk. Sommige gasten hadden zelf ook iets lekkers meegenomen. Het was een heel gezellige en dynamische bijeenkomst, waarbij mensen echt met elkaar in gesprek gingen. Om het contact te bevorderen kregen alle gasten bij binnenkomst een etiket met hun voornaam erop en werd halverwege de lunch een keer van plek of zelfs van tafel gewisseld.
De Langste Eettafel werd in Middelrode georganiseerd door vrijwilligers van de Dorpstafel en de Moerkoal in samenwerking met een wijkverpleegkundige van Laverhof. Het initiatief voor de langste eettafels is van Bint.

In de Moerkoal waren ook jonge mensen aanwezig

Foto's:


0