Infomarkt veiligheid in en om huis bij HEVO

ROSMALEN –Seniorenvereniging HEVO houdt dinsdag 15 oktober een informatiemarkt over veilig ouder worden in en om uw eigen huis. De markt vindt plaats in verenigingsgebouw De Ontmoeting aan de Tulpstraat 2-4 in Rosmalen. Tussen 13.00 en 17.00 uur staan 11 standhouders klaar om u te informeren over de laatste nieuwe mogelijkheden op het gebied van veiligheid. De informatiemarkt is gratis te bezoeken, ook voor mensen die geen HEVO-lid zijn.

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

Jos van Raak en Jos Kramer zijn beiden lid van de evenementencommissie van HEVO. In het verleden werden wel eens kleine informatieve bijeenkomsten gehouden over een bepaald thema. Nu pakken ze het wat groter aan en organiseren voor de eerste keer een informatiemarkt met meerdere standhouders. De organisatie denkt hierbij aan brand- en inbraakpreventie en veiligheid. Maar gezien alle digitale middelen van tegenwoordig is het ook verstandig om aandacht te besteden aan digitaal bankieren. En weet u de juiste instanties te vinden als het allemaal niet meer zo vanzelfsprekend gaat?
Daarom vragen Jos en Jos zich af: Waarom zou u op 15 oktober niet naar deze informatiemarkt komen? Jos Kramer: “We willen meer evenementen gaan organiseren waarbij we informatie kunnen verstrekken. Meer educatief bezig zijn dus. Dit is de eerste keer dat we een dergelijke veiligheidsmarkt op deze manier neerzetten en we hopen dat er animo voor is. De standhouders gaan de bezoekers van veel en brede informatie voorzien met de nadruk op de veiligheid in en om het huis.”

Standhouders

De aanwezige standhouders zijn vakmensen op het gebied van ergotherapie, politie, brandweer, slachtofferhulp, Rode Kruis, fysiotherapie, wijkpleinen, beveiliging, woonadviseurs, Rabobank en Stichting Veilig thuis. Van beveiligingsinstallaties tot veilige woninginrichting. Van sloten en inbraakinstallaties tot valpreventie. Jos Kramer: “Wij hebben zelf de standhouders benaderd. We hebben diverse organisaties uitgenodigd, bedrijven geselecteerd en van de uiteindelijke aanmeldingen een deelnemerslijst gemaakt, zo divers mogelijk. Er zullen 11 standhouders aanwezig zijn met ieder hun eigen vakgebied en er worden 4 presentaties gehouden, elk uur een.”

Senioren

Jos van Raak: “De doelgroep bestaat uit álle senioren uit Rosmalen. Ook niet HEVO-leden zijn welkom. Hopelijk is het goed weer buiten en komen veel mensen op de informatiemarkt af. Wij hebben er in ieder geval veel aandacht aan besteed. De lezingen en de informatiemarkt zijn gratis toegankelijk, u kunt er zo binnen lopen.”

Lezingen

Er staan verschillende lezingen op het programma. 13.15 uur Domotica – Langer thuis met techniek. 14.15 uur Fysiotherapie – Valrisico’s bij ouderen. 15.15 uur Ergotherapie – Veilig verplaatsen in en om huis/ je woning veilig inrichten. 16.15 uur Ouderenmishandeling – Ontspoorde mantelzorg en financiële uitbuiting. Meer informatie over alle activiteiten van HEVO vindt u op www.hevorosmalen.nl.

De informatiemarkt over veilig ouder worden vindt plaats in verenigingsgebouw De Ontmoeting

Foto's:


0