Judoka Jo Gevers ontvangt erepromotie tot 5de dan

BERLICUM – Het leek een heel gewone maandagavond, groep 2 was bijna klaar met de les. Trainer Jo Gevers kreeg de vraag om groep 2 en groep 5 even samen op de mat te laten zitten wegens de huldiging van de twee dames die vorige week zilver wonnen op het NK senioren.

Na de foto’s en de felicitaties kwamen er ineens steeds meer mensen de mat op, onder andere oud-judoka en trainer Jan de Rooij, Grim Vuijsters. En ook Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis waren aanwezig. Toen had Jo wel in de gaten dat er iets ging gebeuren.

De heer Michel van Meurs overhandigde hem namens de Judobond de promotie tot 5de dan. In totaal heeft Jo met zijn pupillen zo’n 60 medailles op NK’s vergaard, en daarnaast ook nog heel veel internationale titels. Zelf werd Jo enkele jaren geleden nog derde op het WK veteranen.

In zijn jonge jaren verbleef en trainde Jo een jaar lang in Japan, toen hij terugkwam werd hem gevraagd wat hij had geleerd. “Vallen, veel vallen”, was het nuchtere antwoord. Maar het jaar daarna eindigde hij wel als 7de op het WK.

Na de felicitaties en de bloemen was er nog gelegenheid om oude herinneringen op te halen onder het genot van een drankje. Judoclub Berlicum is supertrots dat de club al meer dan 30 jaar zo’n goede en gedreven trainer op de mat heeft staan.

Jo Gevers

Foto's:


0