29 oktober 2019

Kruip eens met alcohol achter het stuur

GEFFEN – Vereniging Geffen Zorgt en Huisartsenpraktijk Geffen houden woensdag 6 november een avond met als thema ‘Alcohol en drugs, fijn voor je brein?’. VVN afd. Maasland is een van de deelnemende partijen op deze belangrijke, interactieve avond.

Jongeren kunnen deze avond op sportpark De Biescamp in Geffen plaatsnemen achter het stuur van een rijsimulator die door Veilig Verkeer Nederland (afdeling Maasland) wordt ingezet. Dit om op een positieve wijze, een belangrijke ervaring rijker te worden. De rijsimulator is geplaatst in een grote wagen van ruim 7 meter. Met deze simulator kunnen de bezoekers hun eigen rijgedrag ervaren. Als deelnemer neem je plaats achter de drie 50’’ schermen en ervaar je het als de binnenkant van een auto. Omstanders kunnen via een groot meekijkscherm de verrichtingen van de bestuurder volgen.

3 doelstellingen

Het doel deze avond is bewustwording van invloed door alcohol en/of drugs op het rijgedrag, je reactiesnelheid ervaren bij het maken van een noodstop en ervaren wat afleiding in het verkeer, door bijvoorbeeld gebruik van een smartphone, met je doet. Deelname is gratis en zeer aan te bevelen, zeker onder de beginnende bestuurders. Samen gaan we voor nul verkeersdoden in Noord-Brabant. Locatie: Clubhuis voetbalvereniging Nooit Gedacht aan de Pastoor v.d. Kampstraat 34 in Geffen. Tijd: van 18.00-21.30 uur.

Ervaar je eigen rijgedrag in de simulator

Foto's:


0