Open dag brouwer, smid en bakhuis

SINT-MICHIELSGESTEL – Smederijmuseum, bakhuis en Brouwerij Mieghelm aan de Venkant 19 in Sint-Michielsgestel houden zondag 13 oktober open dag. Gedurende het jaar zijn zijn ze geopend voor groepen op afspraak, maar deze zondag is iedereen tussen 11.00 uur en 18.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

In het bakhuis wordt ambachtelijk brood gebakken in de houtgestookte oven. Rien van Doorn is de bakker tijdens deze open dag. In het smederijmuseum is Wim van den Helm aan het werk. Het smidsvuur brandt, Wim laat het smeden zien en geeft uitleg over oude werktuigen.
De deuren van de brouwerij staan open en hier kunt u horen hoe het bier gemaakt wordt. Deze zondag presenteren de brouwers hun nieuwste bier, de Hannes. Er is “gehannest” met een brouwsel en daaruit is dit nieuwe bier ontstaan, een stevig blond bier met 8.5% alcohol. Het carnavalsbier De Knillis is terug van weggeweest. Dit is een kruidig bier met 6% alcohol.
Er zijn diverse bieren op tap en het versgebakken brood kan gegeten worden.

Foto's:


0