Riek en Leo van Boxtel 65 jaar getrouwd

 

BERLICUM – Het is een heel gezelschap op de foto. Leo en Riek van Boxtel uit Berlicum vierden afgelopen zondag hun 65-jarig huwelijksfeest. En als je zelf vijf kinderen hebt en tijd van leven, dan zijn er voor je het weet 12 kleinkinderen en is het 12e achterkleinkind op komst. Tegenwoordig zijn er bij de jaarlijkse familiedag rond hun huwelijk zo’n 45 aanwezigen.

Leo (90 jaar) en Riek (92) kennen elkaar al sinds 1948, toen de kermis in Oss werd gehouden. Eigenlijk had Riek, die destijds nog in Berghem woonde, het idee dat ze nog even niets wilde. Maar bij ijstentje ’t Juffie ging ze toch voor de bijl. Met blijvende gevolgen: Zes jaar later trouwde het koppel en 65 jaar daarna zijn ze nog steeds bij elkaar.
Al was de oorlog al even afgelopen, Nederland bevond zich in die eerste huwelijksjaren nog in de fase van wederopbouw. Een huis krijgen lukte zomaar niet en dus trokken de twee in Berlicum in bij pa en ma Van Boxtel. Ze woonden er vijf jaar voor ze een eigen huis kregen aan het Burgemeester Godschalxplein. Niet dat het gezin, dat inmiddels al de nodige kleine kinderen telde, daarmee de rust vond. De familie zou in totaal ‘wel een keer of tien’ verhuizen, waarvan twee keer – heel kort – het dorp uit.
Zoals dat ging in die tijd hield Riek zich vooral bezig met het gezin. Haar baan in de gezinszorg moest ze bij haar huwelijk opgeven. Leo was automonteur en werd uiteindelijk bedrijfsleider bij zijn broer Jos. Tegenwoordig kunnen ze doen wat ze willen, voor zover dat fysiek nog gaat. En dat betekent dat ze nog flink bewegen, meedoen met de gym, het koersballen, eventueel een wandeling met de rolstoel maken of een kaartje leggen. Kortom: ze zijn nogal eens van huis. Als de kinderen op bezoek willen komen, moeten ze echt een afspraak maken.

De familie van Leo en Riek is uitgegroeid tot een flink gezelschap

Foto's:


0