31 oktober 2019

‘Sounds of Interstellar Space’

VINKEL/HEESCH – Het bekende jazztrio TRIFID treedt voert op zaterdag 16 november bij Sterrenwacht Halley in Vinkel de bijzondere voorstelling ‘Sounds of Interstellar Space’ op.

Een voorstelling die een sterrenkundige lezing van een gastspreker combineert met live-muziek met een ‘ruimtelijke’ tintje. Het titelstuk is geschreven op basis van recent door de NASA en ESA opgevangen golven in de buurt van Saturnus. De voorstelling is van 16.00-19.00 uur en wordt herhaald van 20.00-23.00 uur.

Promovendus in de radiosterrenkunde Leon Houben geeft tijdens de voorstellingen de lezing ‘Luisteren naar Licht’. Hij doet onderzoek aan een nieuw sterrenkundig fenomeen: fast radio bursts. Hij legt uit hoe dat gebeurt en leert je dat je zelf ook dagelijks luistert naar licht.
TRIFID geeft deze voorstellingen ook in andere sterrenwachten, planetaria, ruimtevaartmusea en collegezalen van universiteiten in heel Nederland.
Belangstelling? Bestel tijdig kaartjes voor de voorstelling via www.soundsofinterstellarspace.nl

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel).

TRIFID

Foto's:


0