Uitgebreide versie A star is born in Filmhuis Berlicum

 

BERLICUM – Veel muziek in Filmhuis Berlicum komende maand. Op donderdag 10 oktober is er om 20.00 uur in het Beneluxtheater A star is born-encore; dat wil zeggen de uitgebreide versie met 12 minuten extra scenes en muziek. Voor wie de film eerder zag valt er nog genoeg te genieten met groot beeld en goed geluid.

Bradley Cooper is de ster en regisseur van de nieuwste en bejubelde versie van de film. ‘Als iedereen zegt dat je iets níet moet doen, is het meestal wat je juist wél moet doen.’ De één kon acteren, de ander kon zingen: dat wisten we al. Bradley Cooper (43), genomineerd voor Oscars en Golden Globes, trad op in serieuze films als American Sniper en comedy’s als The Hangover. Lady Gaga (32) is een van de grootste popsterren van deze tijd. Ze won zes Grammy Awards.

Omgekeerde wereld

De nieuwe versie van een aloud verhaal, A Star Is Born, is dan ook de omgekeerde wereld. In deze voortreffelijke film speelt Gaga met gepolijste Hollywoodcharme een beginnende zangeres genaamd Ally Campana, die doorbreekt in de popmuziekwereld. En Cooper blijkt met vaste hand te kunnen regisseren, terwijl hij tevens de andere hoofdrol speelt en zingt: als Jackson Maine een charmante rocker met een fantastische stem en een drankprobleem. Als hij na een van zijn optredens in z’n eentje een late borrel bestelt in een willekeurige kroeg, komt hij Ally tegen, die daar prachtig La vie en rose zingt. Wat volgt, is een verhaal dat met clichés flirt: ze worden verliefd, hij laat haar talent bloeien, zij groeit hem boven het hoofd, hij dreigt ten onder te gaan.De toegangsprijs is € 8,00 inclusief consumptie na afloop.

Foto's:


0