Walking football Den Dungen in voorbereiding

DEN DUNGEN – Zijn er mogelijkheden voor start van walking football in Den Dungen? Begin oktober bespraken buurtsportcoach Sanne van Mierlo van BINT Welzijn, enthousiast Dungenaar Wim Molenkamp, Wim Vermeulen, initiator OldStars walking sports in Meierijstad en stagiair BINT Welzijn Quiten Strijdonck deze vraag in de Litserborg. En ze gaan het proberen.

Want de enthousiaste groep kreeg ondertussen van het bestuur van Sportclub Den Dungen een positieve reactie op het initiatief. De eerste afspraak met SCDD komt eraan! Ieder kan vanuit haar of zijn discipline een waardevolle invulling gaan geven. Sanne van Mierlo kan als buurtsportcoach van BINT Welzijn een heel belangrijke rol bij de opzet en start gaan spelen. Wim Vermeulen, ambassadeur PSV Foundation, kan met zijn met ervaring in het opstarten van walking football, walking hockey en walking korfbal in Schijndel zorgdragen voor het juiste concept en voor de opleiding van coaches.
Wim Molenkamp, de energieke meedenker, hecht veel belang aan het bewegen door ouderen. Walking football bij Sportclub Den Dungen zou best gecombineerd kunnen worden met walking korfbal. Dus uitvoerbaar als multisport!
Ideeen genoeg dus! Mochten er belangstellenden zijn die een steentje aan het opstarten willen bijdragen of nu al willen laten weten te willen meedoen, stuur dan vrijblijvend een mailtje naar: walkingsports19@gmail.com.

Concept

Het concept van OldStars walking football is als volgt. Onder leiding van een bevoegde coach krijgen de deelnemers wekelijks een 2-uur durend sociaal bewegingstraject voorgeschoteld. Eerst halfuurtje met elkaar aan de koffie, daarna omkleden en naar buiten voor een minimaal halfuur/drie kwartier durend bewegingstraject met of zonder bal waarbij alle spieren gebruikt worden. Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen geleidelijk afnemen zijn bij OldStars walking football/korfbal de oefeningen daarop afgestemd. Niets hoeft of moet… lekker met elkaar in de buitenlucht bewegen.. daar gaat het om!
Daarna tot slot als kers op de taart.. een halfuurtje een van de OldStars-sports zoals walking football/korfbal etc. Natuurlijk daarna de cooling down en de derde helft.

De initiatiefnemers Wim Vermeulen, Quiten Strijdonck, Wim Molenkamp en buurtsportcoach Sanne van Mierlo (foto Wim Vermeulen)

Foto's:


0