‘Celibaat’ in Den Durpsherd

BERLICUM – Na het succes van de documentaire Boer Peer draait er op 12 december om 20.00 uur een nieuwe productie van documentairemaker Daan Jongbloed in het Beneluxtheater van Den Durpsherd: Celibaat.

De documentaire laat het leven zien van de Kruisheren van Sint Agatha, die al op jonge leeftijd kozen voor een celibatair leven in het klooster. In deze kleine gemeenschap wordt nauwelijks gesproken over hun seksuele onthouding en de afwezigheid van een liefdesrelatie. In de documentaire Celibaat maakt regisseur Daan Jongbloed dit taboe voorzichtig bespreekbaar. In verstilde observaties en intieme interviews over verlangens, worstelingen, twijfels en eenzaamheid, schetst de documentaire een kwetsbaar en eerlijk beeld van mannen die voor een celibatair leven kozen.
Kaarten zijn voor 8 euro verkrijgbaar via www.beneluxtheater.nl. Dit is inclusief een consumptie na afloop.

Foto's:


0