Geslaagd Taekwondo Open Zuid toernooi

ROSMALEN – Stichting Taekwondo Rosmalen en Budokleding.nl hielden op zaterdag 9 november hun eerste Taekwondo toernooi. Dat is gehouden in sporthal de Schutskamp in ’s-Hertogenbosch. En mag zeer geslaagd worden genoemd.

Door Rob Hoogeboom

In totaal waren er voor dit toernooi 120 aanmeldingen. Uniek bij dit toernooi is dat voor het eerst in de Bossche regio niet alleen Sparring maar ook Poomsae als wedstrijd is aangeboden. Bij Poomsae loopt men volgens een vast patroon figuur lijnen. Het is een schijngevecht in een vooraf bepaalde vorm samengesteld uit de taekwondo basisbewegingen. V
oor de organisatie en de vele aanwezigen is het ook een mooi moment geweest met de deelname van 3 internationale toppers. Aanwezig waren Teun van Otterdijk, Dewi van der Weide en Yente van Oosterhout van Tapia uit Oss. Zij lieten zien dat Poomsae lopen verheven is tot een ware kunst vorm in de taekwondo sport. Ze trainen dan ook vele uren in hun dojo in Oss en bezoeken met regelmaat internationale wedstrijden en behoren tot de absolute Europese top. Bijzonder was ook de aanwezigheid van RTV LageLanden die een prima reportage maakte van dit toernooi.
Als club was Taekwondo Rosmalen aanwezig met 10 deelnemers, waarvan 9 deelnemers met een prijs naar huis mochten keren. En hier ook een primeur voor deze club door de deelname van Kiran van Hunen in het onderdeel Poomsae.
Stichting Taekwondo Rosmalen heeft verschillende doelstellingen zoals promotie van deze sport waarbij het organiseren van dit toernooi de eerste stap is. Eveneens het geven van trainingen en clinics aan scholen, bedrijven en instellingen. Noteer alvast maar in u agenda; 21 november 2020 in sporthal de Hazelaar in Rosmalen een soortgelijk toernooi.

Foto's:


0