Gouden echtpaar in Maliskamp

ROSMALEN – Op 21 november was het 50 jaar geleden dat Henk (73) en Nellie (72) van Pinxteren- van der Burgt het JA-woord geven en elkaar eeuwige trouw beloofden. Beide werden geboren en groeiden op in de Maliskampsestraat op een steenworp afstand van elkaar. Nier daar maar in het centrum op de Rosmalense kermis leerden zij elkaar lang geleden kennen.

Henk: “Ik ging toen veel uit in Schijndel, maar kwam mijn grote liefde uiteindelijk toch in Rosmalen tegen. En ze bleek ook nog eens heel dichtbij te wonen. Na vier jaar verkering zijn we getrouwd. “ Het echtpaar heeft 2 kinderen, zoon Patrick en dochter Monique die samen met hun partners voor vier kleinkinderen gezorgd hebben. Vera, Ruben, David en Niels zijn de trots van opa en oma.

Nellie: “Ik ben totdat wij trouwden in een kantine werkzaam geweest of zoals dat tegenwoordig heet in de catering. Nadat Patrick geboren was heb ik geen vaste baan meer gehad. Ik ben wel momenteel al 18 jaar werkzaam als vrijwilligster bij de Zonnebloem. Voor hun leg ik gasten/huis-bezoeken af. Daarnaast knutsel ik graag. Momenteel maak ik veel kaarten, maar ook aan haken, breien en borduren besteed ik veel tijd.” In de tuin van de familie van Pinxteren vult een grote volière het gazon. Hierin bevindt zich de grote hobby van Henk, zijn watervogels waar hij trots op is en waar Henk vele uren aan besteed.

Het gouden huwelijk heeft de familie inmiddels gevierd met een etentje met kinderen, kleinkinderen, broers, zussen en vrienden op de dag van het jubileum zelf. Namens de redactie van De Rosbode van harte gefeliciteerd.

Henk en Nellie van Pinxteren 50 jaar een paar

Foto's:


0