Hinthamse karttopper Nigel Hendricks dendert dominant naar eerste titel

ROSMALEN – Dat noem je nog eens in stijl kampioen worden. Karter Nigel Hendricks pakte zondag 17 november op het circuit van Genk overtuigend de titel in het GK4-kampioenschap door in de Cadet 23-klasse alle drie de races te winnen. De 11-jarige rijder uit Hintham werd bovendien ook knap derde in de gecombineerde eindstand van de Cadet 23- en Junior Nationaal-rijders.

“Ik ben ontzettend blij”, zei Nigel met een grote lach. “Dit is echt super.” Om zijn schouders had hij een witte sjerp met daarop in grote zwarte letters ‘kampioen’ die zijn familie hem had gegeven. “Dit voelt heel wat beter dan wanneer je tweede of derde wordt. En dit was ook nog eens het beste weekend van het jaar.”

Dat de talentvolle Brabander erin was geslaagd weer drie manchezeges op zijn palmares bij te schrijven zei alles over zijn winnaarsmentaliteit, want Nigel hoefde eigenlijk alleen nog maar te starten om de titel te kunnen claimen. De rijder van topteam TK Racing had voor de races in de Genk al zo’n grote voorsprong dat de titel hem niet meer kon ontgaan. “Maar ik wou sowieso ook graag nog derde worden bij de Junioren.” Wat zijn toch prestatie nog specialer maakte, was dat hij tweede was geworden in het gecombineerde algemene dagklassement.

Het was voor Nigel de ultieme bevestiging dat hij op de goede weg is. In 2014 begon hij met zijn sport nadat hij gekozen tussen motorcross en karten. “We gingen gewoon eens kijken wat ik leuker vond. Dat was karten. Het gaat harder en je wordt er niet zo vies van.” Dat hij al op jonge leeftijd een voorliefde had voor gemotoriseerde sporten lag voor de hand. Nigel: “Mijn opa en mijn papa hebben ook gekart en mijn opa heeft ook gemotorcrosst.”

De 11-jarige kartkampioen uit Hintham toont trots zijn trofeeën.

Foto's:


0