Kantoorgebouw De Binckhorst heropend

ROSMALEN – Zorgorganisatie Cello heeft op 11 november een feestelijk tintje gegeven aan de heropening van het kantoorgebouw op De Binckhorst. Het gebouw heeft een rijke historie: vroeger een woonbestemming, later een kantoorfunctie. Door een ingrijpende verbouwing en herinrichting is het nu een pand dat een vriendelijke werkplek biedt aan medewerkers, cursisten en de bewoners.

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo gebruikt het kantoor geen aardgas. Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. Luchtwarmtepompen op het dak gebruiken die energie en zorgen voor warmte en koelte in het gebouw. Het pand is nu volledig geïsoleerd: buitengevels, ramen en kruipruimten. Ook is overal Led-verlichting aanwezig.

Slotfase

De verbouwing van dit pand is een van de laatste bouwprojecten op het terrein aan de Waterleidingstraat. In de afgelopen jaren werden voor de 200 cliënten nieuwe woningen gebouwd. Ook werden het terrein en de toegankelijkheid ervan zodanig gewijzigd dat de mensen die er leven meer in het zicht van de samenleving zijn.

Samen

Om een duurzame verbinding tussen mensen met en zonder een beperking te creëren, verhuurt Cello ook 3 woningen op het bosrijke terrein. De huurders dragen mensen met een beperking een warm hart toe en ondernemen activiteiten met de andere Binckhorst-bewoners. Als tegenprestatie kunnen zij voor een scherpe prijs op deze bijzondere locatie wonen.

Het fraai verbouwde, duurzame kantoorgebouw van De Binckhorst

Foto's:


0