Kunst in Beeld bij Galerie De Meesters

HEESWIJK-DINTHER – Een zeer diverse en mooi ingerichte expositie met bijzondere en onderscheidende werken van beginnende, maar ook zeer ervaren kunstenaars waarmee Kunst in Beeld wordt gebracht. Dat laatste is de titel én wat te zien is tijdens de najaarsexpositie van Galerie De Meesters aan de Hoofdstraat 100b in Heeswijk-Dinther. Deze is van vrijdag 15 november t/m zondag 5 januari tijdens weekenden van 13.00 uur tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Door Wendy van Lijssel

De voormalige jongensschool werd door Henk en Wilma van Lieshout en Peter en Leonie Dekker omgetoverd tot een ruimtelijke, lichte en sfeervolle galerie. Eentje die jaarlijks in minimaal twee exposities ruimte biedt aan kunstenaars in allerlei disciplines. Aan creatievelingen en toptalenten met bovengemiddeld goed en onderscheidend werk.

Genoemde dames zijn kenners van kunst en in het geval van Leonie ook een vervaardiger ervan. Zij weten waar ze het over hebben, kunnen bogen op een aanzienlijk netwerk en hebben oog voor kwaliteit. Het is, zo claimen ze, veel werk maar het geeft gelijktijdig ook voldoening om een expositie zo in te richten dat er allerlei verschillende disciplines te bewonderen zijn. Daarbij wordt ook beginnende kunstenaars een podium geboden. Kunstenaars die te kort wordt gedaan bij gebruik van het woord amateur. “De kwaliteit van een werk bepaalt of je professioneel bent”, aldus Wilma en Leonie resoluut.

Bonte verzameling

Kunst in Beeld laat een verzameling zien van werken met gebruik van allerlei materialen, in verschillende genres en stijlen. Groot en klein. Van beeldhouwwerken, schilderijen tot scrap art. Realistisch, figuratief, abstract, impressionistisch en meer. Vrolijk, uitbundig en levendig tot ingetogen en klein.

Maar liefst 15 kunstenaars brengen hun Kunst in Beeld, waarbij er zeker ook ruimte is voor lokaal talent zoals fotograaf Wim Roefs, scrap art van Jan van Daal, glasfusing van Rein van der Eerden, schilders Ans van Aar en Leonie Dekker en voormalig inwoner Frans Goossens met muziekbeeld van kunstglas. Niet alles komt echter van eigen bodem. Naast genoemden zijn er ook werken van Yvonne Berben, Ellie van der Wijst, Ruud Muselaers, Lei Hannen, Carola Michiels, Carla de Haas, Myrthe Bergboer, Will van Gemert, Sybilla Tonissen. Zaterdag 16 en 30 november en op donderdag 12 en zaterdag 14 december verzorgt Rein van der Eerden een workshop glasfusing. Deelname eraan kan na aanmelding via onderstaande website.

Hoewel al geopend op vrijdag 15 november volgt zondag 17 november om 13.00 uur de officiële opening. Iedereen is uitgenodigd om erbij te zijn of op een ander moment een kijkje te komen nemen. “Wij vinden het leuk om kunst dicht bij mensen te brengen. Wij heten iedereen welkom. Ook mensen die dénken niets om kunst te geven wacht een positieve verrassing”, claimen Wilma en Leonie.
Je vindt de galerie aan de Hoofdstraat 100b in Heeswijk-Dinther. De expositie is van vrijdag 15 november t/m zondag 5 januari tijdens weekenden van 13.00 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk. Daarnaast is de galerie extra geopend op 2e Kerstdag en van maandag 30 december t/m donderdag 2 januari van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Voor deelname aan de workshop en/of informatie over galerie en kunstenaars www.galeriedemeesters.com.

Leonie en Wilma

Foto's:


0