Lezing bisschop Bekkers in de Moerkoal

MIDDELRODE – Op dinsdag 19 november om 14.30 uur verzorgt Wim van Kreij uit Sint-Oedenrode een lezing over bisschop Bekkers voor de activiteitengroep en verder iedereen die belangstelling heeft, in de Moerkoal in Middelrode. Entree € 5,- waarvoor koffie en thee wordt geserveerd.

Ook bijna 54 jaar na zijn overlijden – op 9 mei 1966 – wordt deze bijzonder geliefde bisschop door velen nog steeds op handen gedragen. Deze aimabele man, met zijn warme en innemende uitstraling is iemand die van zeer grote betekenis is geweest voor de R.K. Kerk in Nederland en ver daarbuiten.

Niet alleen voor de katholieke kerk was hij een belangrijk persoon, hij was ook de grondlegger van de oecumenische gedachte. Het overlijden van bisschop Bekkers veroorzaakte in 1966 een emotionele shock in geheel Nederland. De KRO zond de uitvaartdienst in de Sint Jan, de tocht naar zijn geboorteplaats Sint-Oedenrode, alsmede de begrafenis volledig uit. Deze zo populaire bisschop is bij velen nog lang niet vergeten.

In 2000 werd Bisschop Bekkers, die zich heeft ingezet voor de gezinnen en voor de zwakkeren in onze samenleving, gekozen tot de Katholiek van de Eeuw.

Veel belangstelling

Wim van Kreij heeft een lezing samengesteld met dia’s over het leven en werken van Bisschop Bekkers. In de lezing zijn naast veel foto’s diverse filmfragmenten opgenomen over zijn installatie, diverse Brandpunt t.v.-uitzendingen en bij “Mies Bouman in de stoel” waarin Bisschop Bekkers zelf aan het woord komt. Ook van de uitvaart en begrafenis zijn filmfragmenten opgenomen.

Bisschop Bekker

Foto's:


0