Mezenkastjes tegen processierupsen

DEN DUNGEN – Ze vallen nog erg op, die nieuwe vogelhuisjes. Langs de Donksestraat en de Kleine Molenstraat in Den Dungen. En natuurlijk op de Keerdijk!

Circa 25 buren tussen de 4 en 82 jaar oud zijn bezig geweest om nestkastjes te maken voor Koolmezen en Pimpelmezen. Die hangen nu in de eikenbomen. De mezen eten straks hopelijk veel eikenprocessierupsen, zodat er ook in de zomer zonder jeuk gewandeld kan worden op de Keerdijk.
Op zaterdag 16 november is de buurt aan de slag gegaan bij Mari Schellekens in de werkplaats. Mari had plankjes op maat gezaagd, zodat er alleen nog maar geniet, geschroefd, gespijkerd en geboord hoefde te worden. Na een ochtend hard werken, waren er 77 nestkastjes klaar. Elly Schellekens zorgde voor lunch, zodat er in de middag energie genoeg was om alle kastjes op te hangen.
Dankzij de inzet van de buurt rond Mugheuvelsteegje en de Grote Molenstraat, hebben veel mezen weer onderdak gekregen in de buurt. En dat is een mooi resultaat van een leuke dag! Met dank ook aan wijkmakelaar Helma Smolders voor haar bijdrage namens de gemeente.

Foto's:


0