Muzikaal talent schittert in De Ruwenberg

SINT-MICHIELSGESTEL – Op 15 december is De Ruwenberg in Sint Michielsgestel decor van de Kerstmatinee georganiseerd door Lionsclub De Meierij Den Dungen. Dit jaar is de derde keer op rij dat jong muzikaal talent een podium krijgt om de kwaliteiten te etaleren. De grote zaal van de Ruwenberg biedt plaats aan 300 toehoorders. Plaatsen worden verkocht voor 25 euro. De opbrengst wordt volledig gedoneerd aan hospice Parunashia in Sint Michielsgestel.

Het hospice werd onlangs geopend en is inmiddels haast onmisbaar in de lokale en regionale gemeenschap. Ton Huisman, voorzitter van Parunashia, vertelt: “Dat dit hospice op belangstelling kon rekenen, hadden we wel verwacht, maar het is meer dan dat. Sinds de opening zijn onze kamers nagenoeg permanent bezet geweest. Een heel team vrijwilligers begeleidt mensen in hun laatste levensfase naar een waardig eind. Dat wordt zeer gewaardeerd door patiënt en familie, en de toewijding van de vrijwilligers verdient groot respect. Het kost ook geld, en daarom zijn we enorm verheugd met deze fundraising van de lokale Lions.” De Kerstmatinee is niet zomaar een muzikaal feestje. Er komt echt talent op het podium. In totaal laten 4 muzikale artiesten/groepen hun kwaliteiten zien. Ze hebben in meer of mindere mate al wel wat ervaring met optreden voor publiek. Leo van de Wouw, in het dagelijks leven theaterman in hart en nieren, licht toe: “Talent zoekt een podium. De Kerstmatinee biedt ze dat.” De optredende artiesten hebben allen een eigen stijl. Overeenkomstige kenmerken: jong, energiek, internationaal, ambitieus. The Mafia Saxophone Quintet brengt verschillende soorten muziek ten gehore. Van jazz en swing tot poprock. Het Arthema kwartet barst van de energie die de violen en cello laat zingen. Singer songwriter Flemming studeert nog aan de Rockacademy en werkt aan zijn debuutalbum. Met moderne popmuziek en een licht tintje hip-hop. De slotact wordt een grote verrassing. Van de Wouw: ‘Er is zoveel talent in Nederland. Jonge mensen die hun instrument met passie bespelen. Een genot om naar te luisteren én te kijken. Deze Kerstmatinees zijn allesbehalve gezapig. Uit de enthousiaste reacties van vorige jaren hoorden we wel dat we op het juiste spoor zaten, en echt een unieke ervaring bieden. Het zal mij niet verbazen als we in de toekomst nog veel van ze zullen horen.” Kaarten zijn nog te krijgen bij De Ruwenberg via info@ruwenberg.nl. Ze kosten 25 euro per stuk, inclusief pauzedrankje. De voorstelling begint om 14.30 uur; inloop vanaf 13.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te genieten in de bar.

Foto's:


0