Oecumenische avond

BERLICUM – Op woensdag 13 november is er van 19.30-21.30 uur in De Kiem (Raadhuisplein 4, Berlicum) een oecumenische avond. Het is de tweede avond in een reeks van vier.

De parochie Heilige Augustinus gaat samen met de SOW-gemeente Berlicum-Rosmalen in gesprek over de overeenkomsten en verschillen in de RK-kerk en de protestantse kerk. Op deze avond staat het thema ‘Wat vier je eigenlijk?’ centraal. We bespreken verschillende soorten vieringen. We borduren nog even voort op de eerste avond. Zo komen de verschillen tussen avondmaalsviering, eucharistie en woord- en communievieringen aan de orde.
Daarnaast gaan we in op de verschillende onderdelen van de liturgie en stellen onszelf de vraag: ‘waar ligt de kern van de liturgie voor ons?’ Deze avond wordt geleid door dominee Dirk-Jan Bierenbroodspot en pastor Isabel van Baal.

Foto's:


0