Sera Vullers Nederlands Kampioen Kumite

ROSMALEN – Het Kiyozumi Open Nederlands Jeugd Kampioenschap Kyokushinkai (Full Contact) Karate op 23 november in Middelharnis werd voor de Bossche/Rosmalense Karate Dojo Tomoe op alle fronten een succes. Sera Vullers werd Nederlands kampioen.

Gezien de weging in alle vroegte ging het gezelschap al op vrijdagavond richting Goeree-Overflakkee. Het toernooi begint met Kata, schijngevecht. In vaste vorm het laten zien van combinaties van standen, aanvallen en verdedigingen. Hoewel Josien van Riet pas 11 is, durfde ze het toch aan om mee te doen in de categorie meiden 12/13. Met alle power die ze in zich had, zette ze in de finale een dijk van een kata neer, met als resultaat een 3e plek!

Na Kata, is het tijd voor Kumite, het echte vechten, Full Contact! Natuurlijk met beschermers en onder strenge regels. Sera Vullers vecht in de categorie meisjes 14/15 tot 50 kilogram. Op papier een zware poule, met naast de Nederlandse ook Franse, Duitse en Israëlische meiden. Sera mag beginnen tegen de Israëlische dame, een beetje groter en zwaarder, maar Sera weet haar technische vaardigheid goed te gebruiken, weg blijven draaien en puntjes blijven scoren. In de finale heeft ze het eigenlijk niet eens meer moeilijk, haar tegenstandster heeft duidelijk de mindere conditie. Kampioen!

Na bijna de hele dag wachten mag Chloe Roos (meisjes 12/13, min 45 kilo) als laatste de tatami op. Chloe is de lichtste in de loodzware poule, met bekende tegenstanders. Gegroeid als ze is, vecht ze een prima 1e partij, hard en technisch goed, de jury beslist echter voor haar tegenstander. In de partij om de 3e plek vertrouwt Chloe op haar superconditie en geeft 1,5 minuut gas! Gewonnen! Bij de prijsuitreiking nog een kers op de taart: Chloe wordt verkozen tot New Talent van het toernooi!

Foto's:


0