26 november 2019

Uurtje Klassiek Laverhof

HEESWIJK-DINTHER – Drie veelbelovende kinderen uit de Jong Talent Klas van het Tilburgs Conservatorium geven aanstaande zondag om 15.00 uur een concert, het ‘Uurtje Klassiek’, in de kapel van zorginstelling Laverhof Heeswijk-Dinther. De professionele pianist Celia Garcia-Garcia begeleidt hen op de vleugel. De toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

De Jong Talent Klas van het Brabants conservatorium heet Young Musicians Academy. Alleen jong uitzonderlijk talent met voldoende mogelijkheden om straks tot de (inter)nationale top te behoren wordt tot deze opleiding toegelaten. De kinderen combineren de studie met hun lagere of middelbare school.

Femke Chu is 15 jaar en komt uit Eindhoven. Ze haalde de finale van het Archipel Concours en kreeg een eervolle vermelding bij het Prinses Christine Concours. Zondag speelt ze Bach, Beethoven, Prokofiev en Elgar. Jessica Lukken is 16. Ze speelde eerder schitterend in het Uurtje Klassiek. Dit keer zal ze het Rondo Capriccioso van Saint-Saens uitvoeren en Love this Piece van Lann. Lucien is 17 jaar en komt uit Gemert. Hij is eerste violist van het Jeugd Orkest Nederland en won recentelijk de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Zuid. Zondag speelt hij Bach, Stravinsky, Szymanovsky en Sarasate.

Celia Garcia-Garcia is professioneel pianiste. Ze was op TV te zien in De Tiende van Tijl en Maestro en op radio te horen in Opium en NTR Podium. Ze speelt in verschillende kamermuziekensembles en is correpetitor van het Tilburgs Conservatorium.

Foto's:


0