Verlichte avondintocht Sint

BERLICUM – In Berlicum is iedereen druk bezig met de voorbereidingen voor een warm onthaal van Sinterklaas en zijn Pieten tijdens een verlichte avondintocht op zaterdag 23 november. Sinterklaas vertrekt om 17.00 uur vanaf Den Durpsherd.

De avondintocht van Sinterklaas en zijn knechten in Berlicum belooft een mooi feest te worden. De intocht is helemaal verlicht en dit jaar is groter en spectaculairder. Met ook het Sint Joris Gilde, verlichte Pieten en de Whoopers. Er is echter ook een speciale verrassing. Daarvoor is de route aangepast.
De route loopt via de Kerkwijk, het Mercuriusplein, de rotonde bij Runweg, de Wever naar het sfeervol verlichte Dorpsveld. Daar komt Sint rond 17.30 uur aan. Sinterklaas wordt ontvangen door een wethouder en de nieuwe kinderburgemeester. Berlicum en Middelrode geven daar, samen met meneer Roy, Sinterklaas een warm welkom.
Na een kort muzikaal programma gaat de hele stoet om 18.00 uur weer terug naar Den Durpsherd. Daar zijn ouders, grootouders en kinderen van harte welkom om met Sinterklaas en zijn Pieten op de foto te gaan.
De jaarlijkse collecte voor de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en 4 mei zal plaatsvinden op vrijdag 15 en zaterdag 16 november op het Mercuriusplein. Het Evenementen Comité is te vinden bij de winkels onder de overkapping op het Mercuriusplein.

Foto's:


0