25 Jaar Historische Vereniging Berlicum/Middelrode

MIDDELRODE/BERLICUM – De Historische Vereniging Berlicum Middelrode viert op woensdag 11 december haar zilveren jubileum. Dat gebeurt van 17:00 tot 22:00 uur in de zaal Het Kölleke van het dorpshuis De Moerkoal in Middelrode. Leden en abonnees op het tijdschrift Aachterum … en andere belangstellenden worden graag uitgenodigd om ons feest mee te vieren. De toegang is uiteraard gratis.

Er worden foto’s van verenigingsactiviteiten in het verleden getoond en veel fotoboeken en eerder uitgegeven boeken over de plaatselijke historie verkocht. En is er een koopjeskraam met gebruikte boeken en ringbanden.

Bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan is er ook een nieuwe uitgave! Nu is van huizen en bewoners van De Hoefsevonder, Koolhof en Werstkant ook een fotoboek samengesteld; het zevende boek in een populaire serie! Dit boek, met lila kleuromslag, telt ruim 100 pagina’s op het formaat A4, in ringband, met een zeer groot aantal zwart–wit foto’s. Voorkom een teleurstelling en bestel het nu al!
Stuur per omgaande een e-mail met uw gegevens (naam, adres, telefoonnummer, e-mail-adres, en opgave aantal fotoboeken) aan een van de volgende bestuursleden: Riet Wesel-van Grinsven, Kelwis 33, 5258 JG Berlicum, r.wesel@home.nl, Antoon Steenbergen, Nieuweweg 8, 5258 TE Berlicum, alsteenbergen@planet.nl of Jan Lunenburg, Herman Moerkerklaan 163, 5246 GG Rosmalen, janlunenburg@home.nl. U kunt het boek dan op woensdagavond 11 december 2019 vanaf 17:00 uur in dorpshuis De Moerkoal afhalen tegen contante betaling van € 19,00 per boek (graag met gepast geld).

Oudere boeken

Dan is er ook nog een beperkt aantal eerder uitgegeven fotoboeken te koop voor € 16,50 per boek. Dit zijn een zestal fotoboeken met betrekking tot de straten in het buitengebied van Berlicum en Middelrode.
Tevens zijn er presentaties van fotoboeken in wording over Veedijk en Werststeeg, gebaseerd op de diapresentaties, zoals die in 2011 c.q. 2010 werden verzorgd door de HVBM-leden: Christine van Geel, Jo Wijnen, Jan Hendriks, Harry van Helvert en Antoon Steenbergen. De indertijd door hen verzamelde foto’s en gegevens zijn nu (bijna) geactualiseerd.

Foto's:


0