28e Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor

ROSMALEN – ‘Kind in het Licht’ is op zondag 22 december de titel van het gratis toegankelijke kerstconcert van het Rosmalens Mannenkoor. Een titel die uiteraard naar het kerstkind verwijst dat bezongen wordt in een groot aantal kerstliederen uit vele landen en uit veel verschillende eeuwen.

Aan dit kerstconcert, dat onder leiding staat van dirigente Ien Bouwmans, wordt medewerking verleend door Jacques van den Dool, een organist van naam en faam. Hij zal het Rosmalens Mannenkoor bij een vijftal liederen begeleiden op het monumentale Smitsorgel dat zich in de Lambertuskerk bevindt.

In de 36-jarige historie van het Rosmalens Mannenkoor is dit het 28e kerstconcert. Dit jaar heeft de muziekcommissie Jacques van den Dool bereid gevonden om het kerstconcert op te luisteren met zijn orgelspel. Jacques was lange tijd cantor-organist van de Grote Kerk in ’s-Hertogenbosch en heeft daarnaast diverse koren en orkesten geleid als dirigent. Hij was muziekdocent, heeft talloze orgelconcerten gegeven over de gehele wereld en heeft vele koor- en orgelwerken gecomponeerd.

Veel talen

Ook dit jaar zal het de dirigente lukken om de bezoekers te verrassen met nieuw werk in de vorm van enkele minder bekende kerstliederen. Naast het Latijn komen zo ongeveer alle Europese talen aan bod in zeer gevarieerde kerstcomposities. Als afsluiter van het concert, en dat is bij ‘het RM’ een traditie aan het worden, staat Stille Nacht geprogrammeerd. Een bijzondere versie waarin ook het publiek haar stem mag laten horen.

Vierstemmig

Het vierstemmige Rosmalens Mannenkoor telt momenteel 43 leden en bestaat naast de 2 tenorgroepen, uit baritons en bassen. De monumentale Lambertuskerk in het centrum van Rosmalen is jaarlijks de locatie waar het koor het kerstconcert presenteert. Iedereen is welkom op deze boeiende kerstliederenmiddag van 15.00 tot 16.15 uur. De toegang is gratis; een vrijwillige bijdrage mag, na afloop.

Het Rosmalens Mannenkoor tijdens het kerstconcert 2018

Foto's:


0