Den Dungen wint derby tegen SCG ‘18

DEN DUNGEN – Een gezellige derbysfeer en twee aan elkaar gewaagde ploegen. Den Dungen toonde zich in het benutten van de kansen echter de meerdere. Het werd 3-1.

In de beginfase hadden de bezoekers het meeste balbezit, maar tot gevaarlijke acties voor het doel kwam het niet. Dat was wel het geval toen bij een Dungense aanval Jens van Grinsven in balbezit gebracht werd en met een zuivere schuiver de openingstreffer maakte: 1-0. Kort daarna wist de Dungense keeper een vrije trap van Sjoerd Simons onschadelijk te maken. Aan de andere kant zag Loek van Grinsven zijn van dichtbij ingekopte bal door de Gestelse doelman Joris Schellekens uit het doel getikt worden.
Ook in de tweede helft scoringsmogelijkheden voor beide ploegen. De Gestelnaren ontbrak het echter aan slagvaardigheid. Door een misgreep achterin kreeg SCG-spits Kaj de Visser nog de beste mogelijkheid op de gelijkmaker. Die kwam er niet. Wel bouwde Den Dungen direct daarna de voorsprong uit toen Jeffrey Sterks vanaf de rand zestien meter raak schoot 2-0. Even veert de SCG aanhang op als Arthur Bot de aansluitingstreffer (2-1) maakt. Heel overtuigend wordt de jacht op de gelijkmaker echter niet geopend. Als in de slotfase na wat korte combinaties voor het doel Jens van Grinsven het laatste zetje geeft, valt de definitieve beslissing: 3-1. Door dit resultaat behoort Den Dungen tot de subtoppers en moet SCG ’18 het vooralsnog doen met een plaatsje in de onderste regionen van de derde klasse D.

Foto's:


0