Dorpstafel Berlicum/Middelrode brengt kleur in donkere dagen

BERLICUM – De maand januari staat in het thema tekenen en kleuren. Samen met de Durpskamer organiseert de Dorpstafel vier ochtenden waarin liefhebbers kunnen opgaan in tekenen en kleuren. Iedere maandagochtend zal Janneke van Heijst opdrachtjes geven en de uitwerking hiervan begeleiden. De bedoeling is dat deelnemers samen bezig zijn en tot verrassende resultaten komen. Gezellig, creatief, plezierig en rustgevend wordt deze bezigheid genoemd.

“Je hoeft absoluut geen tekenervaring te hebben”, aldus Janneke van Heijst. “Men denkt snel deze vaardigheid niet te bezitten. Maar let maar eens op: aan de telefoon zit iedereen te krabbelen op een papiertje; op het strand is men met een stokje in het zand in de weer. Zonder na te denken zet men lijntjes. Ik ga dat begeleiden en dan krijg je resultaat op een heerlijk ontspannende manier. Je maakt je hoofd als het ware leeg hierdoor.”

Van Heijst (63) had in haar werkzame leven een heel andere beroepsachtergrond. Ze heeft de opleiding kindertekencoach gevolgd en werd daardoor zo gegrepen dat ze er verder in is gegaan om door middel van tekenen en kleuren rust en inzicht te geven. Ook met volwassenen bleek het prettig werken. Een bekend voorbeeld is de mandela. “Maar ik begin met simpele opdrachten en iedereen kan die naar eigen inzicht invullen en kleuren kiezen,” vertelt ze.

Vanaf maandag 6 januari is iedereen elke week in deze maand welkom van 10.00 uur tot 12.00 uur in d’n Durpsherd. Voor materiaal wordt gezorgd en er zijn geen kosten aan verbonden.

Janneke van Heijst

Foto's:


0