Een autoverzekeraar met de juiste dekking vinden

Een autoverzekering kent verschillende dekkingen. De standaard en verplichte dekking is de zogeheten WA-verzekering. Deze dekking is voor iedereen verplicht die een auto op zijn naam heeft staan. Deze dekking vergoedt ontstane schade wanneer jij daar wettelijk voor verantwoordelijk bent. De WA voor je auto geldt alleen wanneer er schade ontstaat die veroorzaakt wordt met je auto. Wanneer je iets meer dekking wenst en nodig hebt voor je auto, dan kan er gekeken worden naar de uitgebreidere beperkte cascoverzekering. Dit type verzekering dekt ook zaken als diefstal en brand. Bovendien heb je de volledige cascoverzekering oftewel de allrisk autoverzekering. Hierbij worden de volgende zaken bijvoorbeeld vergoedt: schade door aanrijdingen, slippen en te water raken.

 

Welke autoverzekeraar biedt de beste verzekering?

Wanneer je je autoverzekering wilt vergelijken, zul je zien dat er talloze aanbieders zijn. Hiertussen bestaan dan ook erg veel verschillen. Deze bestaan niet alleen tussen de voorwaarden en premies maar ook de informatievoorziening, de klantenservice en de manier waarop schadeclaims worden afgehandeld. Vaak kun je hiermee wegwijs uit maken door klantenbeoordelingen te lezen van de desbetreffende autoverzekeraars. Deze zijn bijvoorbeeld beschikbaar gemaakt door onder andere de Consumentenbond. Daarnaast kun je ook achterhalen of er klachten bestaan over de desbetreffende verzekeraar of kun je ervaringen van klanten lezen op verschillende fora. Je autoverzekering vergelijken kan bijvoorbeeld via Overstappen.nl – autoverzekering berekenen.

 

Bekende autoverzekeraars

Bekende Nederlandse autoverzekeraars zijn bijvoorbeeld de ANWB, Allianz, FBTO en Univé. Wanneer je een nieuwe auto koopt, dan ben je natuurlijk verplicht deze te verzekeren. Maar ook wanneer je al jaren dezelfde autoverzekering hebt, is het aan te raden eens te kijken wat andere autoverzekeraars tegenwoordig qua premies en polissen aanbieden. Gezien deze door de jaren veel kunnen veranderen.

Foto's:


a