EngelenTafel Den Dungen

DEN DUNGEN – Om mensen die alleen zijn met kerst ook een warme kerstmiddag- of avond te bieden is er in Den Dungen Stichting EngelenTafel die mensen oproept om mensen uit te nodigen of, indien alleen, zich aan te melden.Samen met Jan Minkels (initiatiefnemer van ‘Diner voor de Smalle Beurs’) is Christel Heijmans (voorzitter Stichting H.E.L.D.) geraakt door het idee van Stichting EngelenTafel:

“Samen kerst vieren. Dat is onze droom. We bieden een warme kerstmiddag of -avond en oprechte aandacht. We stellen ons huis en hart open voor mensen die anders alleen zouden zijn met kerst. Want wij geloven dat samen kerst vieren een fijne ervaring is en persoonlijk verrijkt. Voor onszelf en voor anderen: mensen die niet vanzelfsprekend samen zijn met kerst. En die je het gunt; even tussen warme vleugels met aandacht.
De EngelenTafel is een gezellige kersttafel. Bij jou thuis nodig je een aantal gasten uit en ontvang je hen om zo samen kerst te vieren. Op jouw eigen manier. Waarbij een aantal gasten aansluit dat past in jouw eigen omgeving. Of je sluit als gast bij iemand thuis aan. Samen geniet je van een avond vol mooie verhalen, lekker eten, nieuwe ontmoetingen en dankbaarheid over en weer om daar onderdeel van te zijn.
Iedereen die geraakt is door dit idee kan meedoen. Voor jou (en je gezin/vrienden) als je mensen een plek aan tafel wilt en kunt bieden. Het vraagt om een aantal stappen ter voorbereiding; doorvoelen hoe het zal zijn om dit bij jou thuis te doen, gasten vinden en uitnodigen, menu samenstellen en koken…. En dan volgt de avond; vol bijzondere ontmoetingen.”
“We nemen het wat ruimer en willen proberen om in de week rondom Kerst vele EngelenTafels in Den Dungen te laten ontstaan“, vertelt Jan Minkels. Christel vult enthousiast aan: “De eerste engelen hebben zich al aangemeld met plaatsen bij hun thuis aan tafel.”
Wil je meedoen? Surf dan naar www.stichting-held.nl voor meer informatie.

Foto's:


0