Kerst met ’t Kumt vaneiges

BERLICUM – Op zondagmiddag 22 december om 14.00 uur wordt 2019 al een beetje uitgeluid met de Kerstvoorstelling door de muziekgroep ’t Kumt Vaneiges in Beneluxtheater Den Durpsherd.

De groep is op 7 december 1994 opgericht en vierde onlangs zijn zilveren jubileum. De accordeonisten Tonny van Alem en Gina Palmers en de zangers: Mari Meulenbroek, Henk van Schijndel, Gerard Wiegmans, Henk van den Broek, Hans Bogaards en Rien van Doorn zijn de leden van het Berlicumse muziekgezelschap. Op slagwerk wordt de groep begeleid door (gast)drummer Tonn v.d. Veerdonk.
Hun kerstconcert zal gevarieerd zijn; naast een aantal ‘traditionele’ kerstliederen brengen zij ook het lichtere kerstgenre van Pierre Kartner, Corry Konings en Jannes. Wat zeker niet zal ontbreken zijn kerstliedjes in Brabants dialect, sommige met ’n kwinkslag, andere getuigend van een diep geloof en verlangen naar wat Kerst eigenlijk moet zijn: het feest van de vrede.
Men zal nostalgisch terugblikken naar hoe wij vroeger Kerst vierden. Daarnaast is er ruimte voor gedichten, een heuse kerstlegende op rijm, en zelfs een overweging, getiteld ‘Kerstmis in Brabant’. Ook gaat men grenzen over met meerstemmige zang van een Duits- en Franstalig kerstlied. Kortom een middag waarvan U zult ervaren als een passende aanloop naar een zalig kerstfeest.
Kaarten zijn te koop via www.beneluxtheater.nl / kaartverkoop@durpsherd.nl / 073-5032016 of Wim Kuijpers 073 5033272/ wjnkuijpers1942@kpnmail.nl.

Foto's:


0