Lezing over Brexit

ROSMALEN – Seniorenvereniging HEVO verzorgt in december 2 lezingen. Aan de vooravond van de verkiezingen in Groot-Brittannië is er op woensdag 11 december een lezing over de Brexit.

Brexit is hét politieke hangijzer in Europa. Met de verkiezingen in Groot-Brittannië op 12 december komt deze kwestie weer tot een nieuwe climax. Er leven nog steeds veel vragen over het hoe en waarom van de Brexit. HEVO organiseert op 11 december een lezing hierover. Ivo van de Wijdeven, historicus en politiek analist, gaat daarbij dieper in op de eeuwenlange haat-liefdeverhouding van het Verenigd Koninkrijk met Europa. Mogelijk wordt daarbij ook iets meer duidelijk over de historische achtergronden van het Britse besluit. Na de lezing is er uitgebreid mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook is Van de Wijdeven’s boek ‘De nieuwe rafelrand van Europa’ verkrijgbaar.

De lezing vindt plaats in De Ontmoeting, Tulpstraat 2-4 in Rosmalen. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en ook niet HEVO-leden zijn van harte welkom. Meer informatie vindt u op www.hevorosmalen.nl. Op donderdag 19 december kunt u een muzikale ontdekkingsreis maken door het Weinachtsoratorium van Bach.

Foto's:


0