Matineeconcert Next Generation

ROSMALEN – Het Orkest Next Generation – onderdeel van Muziekvereniging St Cecilia Rosmalen – verzorgt op zondag 8 december een matineeconcert in de Kentering. Het concert met als thema ‘Polar Express’ begint om 15.00 uur.

Bij de keuze van de nummers heeft het orkest zich laten inspireren door de familiefilm Polar Express. In deze film dreigt een jongetje zijn geloof (in de kerstman) te verliezen en wordt hij uitgenodigd om in de trein, de Polar Express, te stappen. Onderweg komt hij in hachelijke situaties terecht en ontdekt hij de betekenis van vriendschap, geloof en vertrouwen (believe). Daarover gaan ook de nummers die het orkest speelt. Het is lichte muziek die je in winterse sferen brengt.

Tijdens deze middag is ook de première van een korte film over 75 jaar bevrijding, die onlangs in Rosmalen en Den Bosch is gevierd. De harmonieën uit de regio hebben daar een gezamenlijk optreden verzorgd. Filmmaker Harry Zwanenberg, tevens klarinettist in het orkest, heeft hiervan een sfeervolle reportage gemaakt. De presentatie van het concert is in handen van Marieke Spierings, die ook uit eigen gelederen komt. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje om de wintersfeer voort te zetten. Kaartjes à € 6 per stuk (inclusief een consumptie) zijn verkrijgbaar bij de Kentering, Dorpsstraat 54, en bij Primera aan de Harry Coppensstraat in Rosmalen.

Foto's:


0