Muziek en dementie

‘S-HERTOGENBOSCH – Op maandag 9 december wordt in Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Met als thema: muziek en dementie. Muziek heeft invloed op gedrag en stemming. Hoe maak je gebruik van de kracht van muziek in het dagelijks leven van een persoon met dementie?

Muziek helpt mensen met dementie en hun mantelzorgers. Muziek maakt actief als je passief of moe bent. Of vrolijk als je verdrietig bent. Muziek ontspant als iemand onrustig is. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Muziek doet niet alleen iets met mensen met dementie, maar ook met de mantelzorgers.

Praktische tips

Muziektherapeute Leen Burger-Gelders zal als gastspreker vertellen hoe muziek ingezet kan worden in het dagelijks leven. Ze heeft veel praktische tips om thuis te gebruiken. En u kunt deze avond ook zelf ervaren wat muziek met u doet. Want onder leiding van de muziektherapeute gaat u trommelen, bellen en shaken. Iedereen die wil, mag meedoen. Het programma in Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, ‘s-Hertogenbosch begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur, de toegang is gratis. Voor meer informatie, kijk op de website van Vivent: www.vivent.nl.

Foto's:


0