Nederlaag voor SCG’18

SINT-MICHIELSGESTEL – SCG’18 is er afgelopen zondag niet in geslaagd om een resultaat te behalen in de gemeentelijke derby tegen Den Dungen. De Dungenaren wonnen de wedstrijd met 3-1.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Vanaf het begin zochten zij de aanval. SCG’18 deed dat vooral via de buitenspelers Arthur Bot en Koen Hoek, maar hun voorzetten waren niet op maat of werden helaas gemist door de mensen die in het centrum opdoken. Den Dungen trok ook ten aanval, zodat het ruim opgekomen publiek een boeiende maar niet geweldige wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Wat SCG’18 niet lukte, ging bij Den Dungen wel goed. Uit een goed opgezette aanval kwam Den Dungen in de 24e minuut op voorsprong. SCG’18 raakte hierdoor enigszins van streek en van goed opgezette aanvallen was helaas geen sprake meer. Enkele hoekschoppen leverden nog wel wat gevaarlijke momenten op, maar echt doorbijten konden de Gestelnaren niet.
Na de rust trok SCG’18 het initiatief naar zich toe. De defensie van Den Dungen werd onder druk gezet en de keeper moest vaker in actie komen om Gestelse doelpunten te voorkomen. In de 65e minuut kreeg SCG-spits Kaj de Visser de mooiste kans van de wedstrijd. Oog in oog met de keeper van Den Dungen schoot hij de bal naast het doel. Amper 3 minuten later was het aan de andere kant wel raak. Via de rug van een SCG-speler schoot oud-Gestelspits Jeffrey Sterks raak voor Den Dungen en zo stond het geen 1-1 maar 2-0. Korte tijd later kwam de spanning weer terug in de wedstrijd toen Arthur Bot kon profiteren van een misverstand in de defensie van Den Dungen en stond het 2-1.
Een spannende slotfase leek zich aan te kondigen maar SCG-aanvoerder Jordi van Lijssel duwde een speler van Den Dungen omver en dat leverde hem een rode kaart op, waardoor SCG nog met 10 man stond. In de slotfase maakte Den Dungen er nog 3-1 van, maar dat doelpunt was nog slechts van belang voor de statistiek en zo won Den Dungen ietwat gelukkig van SCG’18.
SCG’18 kan de wonden gaan likken en zich oppeppen voor de komende thuiswedstrijd tegen Nijnsel. Om niet in nog grotere problemen te komen zal SCG’18 deze wedstrijd moeten winnen, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden.

Jordi van Lijssel in duel

Foto's:


0