Top 777-café vandaag weer open met elke dag live band

BERLICUM – Het einde van het jaar nadert, het is de tijd van de lijstjes. Lokaal 7 doet er als een van de samenwerkende lokale omroepen in de regio aan mee met de Top 777. Elders in dit nummer vindt u de volledige lijst.

Door Wim Poels

De uitzending begint vanmiddag om 13.00 uur, iets eerder dan aanvankelijk aangekondigd. En zondagavond net voor de klok van negenen schalt nummer 1 ‘Hotel California’ door het Top 777-café, na zondag weer gewoon bekend als De Gouden Leeuw aan de Hoogstraat in Berlicum.
Want dat is elke dag weer open. Je kunt er de dj’s van Lokaal 7 en de andere samenwerkende omroepen die de Top 777 draaien live zien, terwijl je meezingt met al die klassiekers. En elke avond is er tussen 21.00 en 01.00 uur een live coverband. Liep vorig jaar tijdens die optredens de uitzending gewoon door, onderbroken door een paar nummers van de bands, nu worden de hele optredens op de radio uitgezonden.
Het programma ziet er als volgt uit. Vanavond is het de beurt aan Solid Sound’ uit Zijtaart, een pop/rockband met een magisch geluid, die de bekendste hits in een eigen jasje steekt. De muzikanten uit Zijtaart worden gedreven door passie en dat hoor je van de heerste tot de laatste noot. De groep speelt een breed repertoire, met nummers van bijvoorbeeld Tina Turner, Robbie Williams, Ilse De Lange, Cher, Pink, Kid Rock, Joe Cocker, Anouk en The Scene.
Morgen staat Line-up op het programma. De vergeten pareltjes uit de hitlijsten prijken op de repertoire-lijst van deze band. De nummers met de oh ja-factor en het leuke is dat iedereen ze kent. 12 Ervaren muzikanten in de samenstelling; 4 blazers, 2 gitaristen, bassist, toetsenist, drummer en 3 vocals.

Blue Rebel

Blue Rebel beklimt zaterdag het podium van het Top 777 café. Het is een drie-mans formatie, die zich heeft laten inspireren door de blues en bluesrock uit de jaren 60. De tijd van The Free,The Cream e.v.a. is helemaal terug te horen in hun muziek, maar ook de muzikale juweeltjes uit de jaren daarna laten ze niet onberoerd, nummers van o.a. Rory Gallagher, Walter Trout, Joe Bonamassa en het eigenwerk van Blue Rebel maakt de setlist heel verrassend.
De eer om het Top 777-café af te sluiten is aan Hou ’t Simpel. ‘Muziek spelen is spelen met muziek’ ook te lezen als, ‘alles kan, als het maar leuk is om te doen, dat is de filosofie van deze band.
Om te beginnen concentreerde de muziek zich op een mix van pop, rock en folknummers van onder andere Bob Dylan, Rolling Stones en Pink Floyd. Dat repertoire werd geleidelijk breder. En aan de vijf vaste muzikanten werd een altijd variërend bandlid toegevoegd: het publiek. Want met Hou ’t Simpel kun je niet alleen meezingen, de groep nodigt toeschouwers uit mee te spelen en heeft hiervoor een speciale kist met kleine instrumenten. Een optreden dus dat anders is dan anders.

Afsluiter Hou ‘t Simpel

Foto's:


0