Weer een Kerstboom op de Mèrt

We schrijven het najaar van 2019. Één van de commissieleden neemt het initiatief en benadert de rest van de commissie. “Wordt het niet weer eens tijd dat we bij elkaar gaan zitten ?”. “We zorgen dit jaar toch zeker weer voor een grote kerstboom op de markt in Sint-Michielsgestel ?” Vorig jaar is de editie van “Kerstboom op de Mèrt, versie 2018” een groot succes gebleken. In een bijeenkomst hebben de aanwezigen de zaken alweer snel op een rijtje.

Er wordt een actie-lijst gemaakt en er worden afspraken gemaakt wie er wát gaat doen. Iedereen is weer enthousiast en wil er graag de schouders onder zetten. Vorig jaar kregen de initiatiefnemers de opmerking dat de boom toch wel enigszins klein was. Die opmerkingen heeft de commissie zeker ter harte genomen. Dat is de reden dat er dit jaar voor een nóg grotere boom is gekozen. Ook is er, noodgedwongen door sloop- en bouwactiviteiten, gekozen voor een nieuwe locatie op de markt.

Dan komt de gemeente echter met een vervelende mededeling. Helaas zal de gemeente dit jaar geen financiële bijdrage doen. Ook het budget van de wijkmakelaar laat het dit jaar niet toe om een bijdrage te doen. Jammer dat het zittende college niet de meerwaarde ziet van een kerstboom met een mooi aangeklede kerststal op de markt. Nou ja, misschien zien ze wel de meerwaarde, maar hieraan wil men in ieder geval niet financieel bijdragen. En dat terwijl de commissie vorig jaar zóveel positieve reacties heeft gekregen. Nu zou het mogelijk zijn geweest dat de commissie het spreekwoordelijke bijltje erbij neer zou gooien. Maar niets is minder waar. Deze mededeling was het startschot voor een inzamelingsactie onder ondernemers en burgers. En wat blijkt? Sint-Michielsgestel wil heel graag dat we doorgaan. Diversen hebben hun (financiële) steun toegezegd.

Nu, ongeveer 3 weken voor Kerstmis, valt een aantal dingen te constateren. Ondanks het afhaken van de gemeente, is de intussen vierkoppige commissie stug doorgegaan. Aan de vooravond van de feestdagen 2019 hebben we wederom een heel mooi resultaat te melden. Op zaterdag 7 december zal er op de markt wederom een mooie kerstboom verrijzen. Door een prima samenwerking van burgers, ondernemers en wijkmakelaar zal ’s-avonds om 19.00 uur de boom worden verlicht en officieel, door een bekende en prominente Gestelaar, “in gebruik” worden genomen. Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. U mag dan ook uw eigen kerst-/nieuwjaarswens in de boom (laten) hangen. De commissie zal 11dan zorgen voor een passende sfeer en natuurlijk een hapje en een drankje.

Foto's:


0