Eigen ruimte voor KBO, nieuwe activiteiten in Meander

SINT-MICHIELSGESTEL – De KBO van Sint-Michielsgestel krijgt binnenkort een eigen ruimte. Het gaat om een voormalig kantoor van Immens. Met het eigen onderkomen gaat een al vijftien jaar en twee ex-voorzitters durende wens in vervulling. Voor grotere activiteiten blijven de senioren Meander gebruiken.

Door Wim Poels

Het nieuws werd vrijdag bekend tijdens de eerste nieuwjaarsreceptie in Meander, het vorig jaar geopende gemeenschapshuis van Sint-Michielsgestel. Volgens zowel Meander-voorzitter Rien Schakenraad als bestuurslid Johan Thyssen van de KBO is het in goed overleg gegaan.
De KBO heeft 800 leden, met name voor kleinere activiteiten is het volgens Thyssen gemakkelijker om een eigen ruimte te hebben. “En als je kijkt wat de KBO wil, moet je misschien concluderen dat niet alles hier kan. Dat is enerzijds jammer, maar ik wens ze veel succes”, aldus Schakenraad.
Voor grotere activiteiten blijven de senioren gebruik Meander opzoeken. “De kerstviering hier bijvoorbeeld afgelopen jaar is goed gevallen”, aldus Thyssen. “Dat er zo kort na de opening van Meander een eigen ruimte komt, is puur toeval. De wens leeft al langer.”
Schakenraad blikte in zijn nieuwjaarstoespraak even terug op een spannend begin, met de onvermijdelijke kinderziektes. Zo blijkt nu dat de bibliotheek in de carnavalsmaand februari wat vaker dan vooraf gedacht in moet schikken voor andere activiteiten in de grote zaal.
Maar hij keek vooral vooruit. Het bestuur houdt binnenkort een ‘heidagje’ om een jaarplan te maken. Het naderende carnaval is natuurlijk een ijkpunt. Op en Top Gestel, een ondernemersevenement dat tot nu toe in Ruwenberg werd gehouden, verkast naar Meander. Zoals Amsterdam de Uit-markt heeft, zo zijn Meander en het plein ervoor heel geschikt voor een culturele seizoensopening, waarbij de gebruikers zich kunnen presenteren. En op korte termijn komt er een Filmhuis. Verder zijn alle inwoners uitgenodigd om met ideeën te komen en die uit te werken.
Het Petrus Dondersplein verandert binnenkort weer in een bouwput. “Wie weet kan ‘ons’ plein nog een rol spelen tijdens Koningsdag en de kermis. Schakenraad, wijzend op een luchtfoto: “Want de Meander hoort tegenwoordig bij het centrum. Dan weet je dat vast.”

Meander-voorzitter Rien Schakenraad houdt zijn eerste nieuwjaarstoespraak

Foto's:


0