Farmshop Berlicum Ondernemer van het Jaar

BERLICUM/MIDDELRODE – Na een spannende strijd is Farmshop Berlicum, oftewel familie Schouten-Sleutjes van het gelijknamige melkveebedrijf aan de Werststeeg, de Ondernemer van het Jaar geworden.

In dit voor boeren roerige jaar koos Farmshop Berlicum voor de verbinding met de omgeving door verdere professionalisering van hun Melktap naar een echte Farmshop. Dit is door de andere ondernemers in Berlicum gewaardeerd met de titel ‘Ondernemer van het Jaar 2019’.

De andere genomineerden voor de prijs waren niet de minsten: Den Durpsherd/Beneluxtheater en Dierenvakantieboerderij ‘De Lofert’. Beide kunnen op groot draagvlak rekenen in Berlicum. Dat bleek ook uit het grote aantal stemmen dat er dit jaar uitgebracht werden door de leden van de Ondernemersvereniging Berlicum en de grote opkomst tijdens de Nieuwjaarsborrel, waarbij de Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt werd. Tijdens de Nieuwjaarsborrel werd de Ondernemersprijs door ondernemer Kitty Glamorous overhandigd aan de winnaars: Gertie en Remco van melkveebedrijf Schouten-Sleutjes/Farmshop Berlicum. Dit gaf nog een extra glamoureus tintje aan de prijs! Na de overhandiging barstte dan ook het feestgedruis los.

Juryleden die in de verkiezingsstrijd de top 3 van ondernemers mochten nomineren voor deze prijs, gaven aan dat ze de Farmshop Berlicum zien als ‘een modern boerenbedrijf met twee echte ondernemers aan het roer’. Ze hadden grote waardering voor ondernemers Gertie en Remco dat ze ‘laten zien dat je met een oud vak toch op een vernieuwende manier kan ondernemen’. Ook het grote aantal stemmen dat deze ondernemers kregen in de stemronde voor alle Balkumse ondernemers laat zien dat ze erg gewaardeerd worden in het dorp.

Foto's: