Gé bent en gé zult

MIDDELRODE – Ondanks dat het hele gebeuren erg vroeg in het nieuwe jaar gehouden werd, was het toch gezellig druk bij De Doofpotters in de Driezeeg en werd Gé bent en gé zult een geslaagde avond.

Een speciaal welkom was er voor de plaatselijke hoogheden, prins Camiel en adjudant Alex, maar daarnaast ook voor prins John en adjudant Esther uit Geffen (Rottenrijk).
Deze avond draait natuurlijk vooral om de slipper die gemaakt is in het voorgaande jaar. De slipper 2019 in dit geval die staat voor een blunder of een misser. Verleden jaar waren er bijna 30 inzendingen. In 2019 waren er echter slechts 11 nominaties. Het voorstel is om het hele jaar goed op te gaan letten en mensen die ‘het schip ingaan’ met een ‘foutje bedankt’, te noteren en eventueel al door te geven.
Aan de VIP tafel mochten verschillende mensen plaats vinden waaronder de grote winnaar van de avond: pastoor Joost Jansen! Laatstgenoemde was vereerd met zijn nominatie en helemaal enthousiast nadat hij als eerste uit de bus kwam. Gefeliciteerd pastoor Joost met de slipper 2019!
Gé bent en gé zult was dit jaar een bouwvakkersbal en velen hadden moeite gedaan om gekleed in dit thema te komen. Verder werd dit jaar ingevuld met muzikaal begeleid door muziekskes, onder de noemer ‘Hij sloat erop los’ spijkers te slaan in twee grote blokken hout. Alex van de Burgt mocht zich de grote winnaar noemen. Hij sloeg erop los en tikte de spijkers in recordsnelheid in drie á vier slagen in het hout. De bokaal die hem uitgereikt werd, was een verdiende. De Doofpotters kijken met plezier terug op een gezellige avond.

Joost Jansen met de Slipper

Foto's:


0