Grote Clubactie: 4.200 euro voor turnclub OJC Rosmalen

ROSMALEN – Een nieuwe muziekinstallatie voor de selectieturnsters en verschillende airtrack-materialen voor de recreanten en kleuters. Dat is de uitkomst van een meer dan geslaagde deelname aan de Grote Club Actie voor turnvereniging OJC uit Rosmalen. Ruim 4.200 euro hebben de leden van de club verdiend door de verkoop van loten.

Trainsters Ingrid Coppens en Susan Vorstenbosch hadden het al een hele tijd op het verlanglijstje staan: een nieuwe muziekinstallatie om de vloeroefening op muziek van de 30 selectieturnsters op een goede manier aan te kunnen leren. Ingrid Coppens, trainster en afgestudeerd in dans- en choreografie: “Het is belangrijk dat de meisjes hun gevoel leggen in hun oefening en daarvoor moet je de muziek natuurlijk goed kunnen horen. Met onze oude installatie reikte het geluid amper tot halverwege de zaal.”
De zaal waar geturnd wordt in sporthal De Hazelaar wordt gehuurd van de gemeente Den Bosch. De materialen worden ook door de gemeente verschaft. Trainster Susan Vorstenbosch: “Aanvullend op de toestellen van de gemeente kunnen we met de winst van de GCA nu ook extra turnmaterialen kopen die buiten de standaard balken, bruggen en vloer vallen. Met een schuine airtrack kunnen we de meisjes nu nieuwe onderdelen aanleren waar we anders niet aan toegekomen waren. Een ander product dat is gekocht is een Pegasus bolletje: daar kunnen ook de jonge meisjes de bewegingen aanleren die horen bij de sprongen die ze later op wedstrijden moeten laten zien.”
Ook voor de recreanten van de vereniging, meisjes die 1 tot 2 uur gymen bij OJC, worden speciale materialen aangeschaft. Bestuurslid Lilian Marcolina: “De hele club profiteert van de opbrengst van de actie. Ik ben zo trots op onze leden die dit allemaal voor elkaar hebben gebokst. We hebben onze club alweer ingeschreven voor najaar 2020. Dit smaakt naar meer.”

Foto's:


0